ringen

Wanneer de trouwring niet meer bevalt

De trouwringen wordt meestal verstandig gekozen omdat hij bedoeld is om een ​​leven lang te dragen. Het kan echter niet worden voorkomen dat smaken en eisen veranderen, trouwringen verslijten of niet meer passen. Vaak rijst de vraag of het voor jou en je partner draagbaar zou zijn om nieuwe ringen te kopen of dat er een mogelijkheid is om de ringen die zijn opgeborgen met mooie herinneringen te bewaren. Trouwringen staan ​​immers symbool voor een van de belangrijkste dagen in het leven samen en liefde voor elkaar. 

Ringen weer mooi maken

Voor gehuwde stellen zijn trouwringen een belangrijk symbool met een grote nostalgische waarde. Ze herinneren zich de mooiste dag van hun leven, hun huwelijk. Mocht je de trouwring ondanks gebruikssporen of de verkeerde maat toch niet willen vervangen, dan kun je deze bij de juwelier laten herwerken of verbreden. Gouden ringen zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat ze door hun zachte materiaal het gemakkelijkst te verwerken zijn. Met zilver en witgoud kunnen de ringen ook worden voorzien van een nieuwe beschermlaag. Iedereen die ringen van hardere materialen zoals titanium heeft gekozen, moet bij zijn juwelier nagaan in hoeverre herverwerking of verbreding mogelijk is. 

Koop nieuwe trouwringen 

Nieuwe trouwringen kopen is een grote stap. Vaak is er ook de angst dat de partner kritisch is over de aanschaf van nieuwe ringen of negatief reageert op de suggestie. Hier moet het onderwerp zorgvuldig met de partner worden benaderd, waarbij u benadrukt hoeveel de trouwring voor u betekent. Het kopen van een nieuwe ring hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de oude ring wordt weggegooid. Dit kan bijvoorbeeld decoratief bewaard worden in een open ring kussen op een mooie plek in huis. Ook is het een prima idee om de aanschaf van een zogenaamde tweede ring te combineren met je eigen trouwdag. Zo kunt u met een feest de nieuwe ring inluiden en met de ring een eerste mooie herinnering creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *