Zakelijke lening

Waarvoor kan je een zakelijke lening aanvragen?

Een zakelijke lening, als ondernemer heb je er vast weleens van gehoord. Deze financiering wordt door veel bedrijven gebruikt om een langlopende investering te doen. Wil je ook investeren, maar ontbreekt het jou aan de financiële middelen? Dan kun je overwegen een zakelijke lening aan te vragen. Indien je niet bekend bent met zakelijk lenen, dan zorgt dit vast en zeker voor de nodige twijfels. Mogelijk weet je niet waarvoor je een zakelijke lening kunt gebruiken. Om het jou allemaal wat duidelijker te maken, zetten we hieronder een aantal doelen op een rijtje waarvoor jij een zakelijke lening aan kunt vragen.

Voertuigen
Sommige bedrijven beschikken over een aanzienlijk wagenpark. Het kan hier gaan om auto’s waarmee verkopers naar (potentiële) klanten gaan, maar ook om busjes waarmee jouw medewerkers gereedschap en/of onderdelen kunnen vervoeren. Moet jij het wagenpark helemaal of gedeeltelijk vervangen? Dan kost dat je flink wat geld. Wanneer je de aankoop niet met eigen middelen kunt financieren, biedt een zakelijke lening uitkomst. Deze lening kun je ook gebruiken voor de aankoop van nieuwe werkvoertuigen, zoals shovels of kranen.

Machines
De meeste machines zijn niet goedkoop. Gelukkig hebben ze een lange levensduur, waardoor je er lang mee vooruit kunt. Is er binnen jouw bedrijf een machine gesneuveld? Of wil je een nieuwe machine aanschaffen om innovaties door te kunnen voeren? Dan moet je investeren. Een bedrijfsfinanciering leent zich hier uitstekend voor. Wanneer je zo’n lening afsluit, ontvang je het geld direct op jouw rekening. Hierdoor kun je de gewenste machine meteen aanschaffen.

Uitbreiding
Is jouw bedrijf uit zijn jasje gegroeid? Dan kun je twee dingen doen: het huidige pand uitbreiden of een nieuw pand kopen. Beide opties kosten jou behoorlijk wat geld. Indien je momenteel niet over voldoende geld beschikt om de uitbreiding door te zetten, stel je dit mogelijk een tijdje uit. Zonde, want met een zakelijke lening kun je dit direct doorzetten. Je kunt het volledige bedrag voor de aankoop of uitbreiding lenen, maar je kunt ook kiezen voor een gedeeltelijke financiering. De rest van de kosten betaal je dan met jouw eigen vermogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *