mac

Waarom kiezen voor een MacBook in plaats van een Windows laptop?

Een nieuwe laptop nodig voor op werk of voor je studie? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat de keus enorm breed is. Zo zijn er heel veel verschillende modellen met andere specificaties. Maar heb je al de keus gemaakt of je voor een Windows-laptop gaat? Of voor een MacBook van Apple? Deze keus is ook niet altijd even makkelijk. Elk besturingssysteem heeft weer haar eigen voordelen. Sommige mensen hebben al een duidelijke voorkeur voor welk systeem zij willen gaan. Heb jij nog je twijfels bij deze keus? Dan moet je zeker dit artikel verder lezen. In dit artikel bespreken wij de argumenten waarom je voor een Apple-laptop kan kiezen. 

  1. Minder verschillende modellen

Voor als je het nog niet wist, maar Apple maakt alleen MacBooks. Bij Windows-laptops is het zo dat er meerdere fabrikanten zijn die dit besturingssyteem kunne gebruiken. De keus bij MacBook laptops is hierdoor beperkt, maar merken als HP of Lenovo bieden tientallen uitvoeringen. Als je kiest voor Apple hebt je maar een kleine selectie waar je uit kan kiezen, dit kan voor sommige mensen als een voordeel worden ervaren. Vooral voor diegene die altijd keuze stress krijgt. Dus wil je tijd besparen en niet te lang bezig zijn met het onderzoek naar de juiste laptop? Dan is Apple een handigere keus. 

  1. Reparatie nodig? Geen probleem

Hetzelfde argument komt om de hoek kijken wanneer je een reparatie nodig hebt. Natuurlijk hoop ik voor je dat je dit niet nodig gaat hebben, maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan een barst in het scherm omdat je hem per ongeluk hebt laten vallen. Door dat Apple wereldwijd bekend is en ook erg populair is zijn de onderdelen goed verkrijgbaar en zijn er meerdere aanbieders voor een reparatie macbook. Je kan er voor kiezen om naar de Apple Store zelf te gaan, maar bijvoorbeeld ook naar ThePhoneLab

  1. Eenvoudig besturingssysteem 

Het Windows 10 is een goed besturingssysteem met allemaal verschillende opties en functionaliteiten. Voor sommige mensen kan dit rommelig of onoverzichtelijk overkomen. Hou je liever van simpel en heb je al die verschillende functies niet nodig? Hoogstwaarschijnlijk dat een MacBook dan goed bij je past. 

  1. Het ecosysteem van Apple

Heb je toevallig al een iPhone? Of ook andere producten zoals een Apple Watch? Dan is het goed om te weten dat alle apparaten van Apple fantastisch met elkaar samenwerken. De eenvoudige synchronisatie van de producten zorgt voor een nagenoeg naadloze gebruikerservaring. 

  1. Macs hebben gratis software 

Wanneer je kiest voor een MacBook krijg je er altijd standaard programma’s als iMovie, Image Capture en Garage Band meegeleverd. Dit is goede software die je kan gebruiken om bijvoorbeeld video’s eenvoudig te bewerken, muziek te maken of foto’s van je camera te downloaden. Dus ben je een creatieveling die houdt van video bewerking en muziek? Dan heeft Apple waarschijnlijk een streepje voor. 

Voordat je een definitieve keus maakt is het natuurlijk ook goed om de voordelen te bekijken van een Windows-laptop. Bedenk goed welke aspecten belangrijk zijn voor jouw keus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *