onmisbare-dingen-voor-projectmanagement

Waarom je met jouw bedrijf ook moet digitaliseren

Steeds meer bedrijven kiezen voor digitaal. Op deze manier probeer je kosten te besparen en werk je een stuk efficiënter. Dit leidt vervolgens weer tot een snellere groei van jouw bedrijf. Maar waar moet je aan denken bij het digitaliseren van jouw bedrijf? Hieronder geven we enkele voorbeelden hoe jij jouw bedrijf kunt digitaliseren.

Waar kun je tijd besparen? 

Uiteraard is het verstandig om eerst naar de knelpunten te kijken. Je wilt als ondernemer immers zoveel mogelijk voor elkaar krijgen met zo min mogelijk inspanning. Hierbij kan digitalisering van jouw bedrijf een goede oplossing zijn. Waar kun jij als bedrijf meer tijd winnen door efficiënter te werken? Merk jij bijvoorbeeld dat de facturatie te traag gaat? Dan kun je de facturatie digitaliseren om sneller te werk te gaan. 

Digitaal factureren 

Zoals hierboven reeds benoemd is het een goede uitkomst voor bedrijven om de facturatie te digitaliseren. Ondertussen is meer dan de helft van Nederland hier al mee bezig en zal dit steeds meer worden. Het grote voordeel van digitaal factureren is de snelheid hiervan. Je hoeft niet iedere factuur zelf samen te stellen. Daarnaast zal het de accuraatheid ook bevorderen. Door jouw facturatie te digitaliseren zul je merken dat er minder fouten in komen te zitten.

Zorg voor een mobielvriendelijke website 

Veel consumenten zijn in het bezit van een smartphone en kijken hier dagelijks uren op rond. Grote kans dat zij jouw website ook via hun mobiele telefoon bezoeken. Zorg er dus voor dat jouw website responsief is. Dit betekent dat jouw website zich automatisch aan het scherm van de bezoeker aan moet passen. Doe je dit niet? Dan zal de bezoeker de tekst maar half kunnen lezen of staat alles door elkaar. Een negatieve klantervaring wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarnaast zal Google jouw website ook afstraffen als deze zich niet automatisch aanpast aan de grootte van het scherm.

Schaf een CRM-pakket aan 

Als jij als bedrijf maar tientallen klanten hebt, zul je het overzicht goed kunnen bewaren met een programma als Excel. Maar ben jij van plan om groter te worden of ben jij dit al? Dan zal Excel niet meer voldoende opties bieden. Kies er dan voor om een goed CRM-pakket aan te schaffen. Op deze manier kun je feedback van klanten snel verwerken en stimuleer jij de verkoop. Ook kun jij zo jouw voorraad bijhouden en heb jij een duidelijk inzicht in jouw klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *