piano

Waar moet je op letten bij het kopen van een piano?

Ben je van plan een piano aan te schaffen? Dan doe je er goed aan op een aantal punten te letten. Uiteraard moet je op je eigen budget letten als je deze hebt, maar daarnaast zijn er nog een aantal punten. Zo is het verstandig van tevoren al te weten wat je precies wilt. Er zijn veel verschillende piano’s verkrijgbaar, dus het type piano is een belangrijk punt. Wil je heel graag een akoestische piano, of liever een digitale? Bij Clavis.nl kan je talloze soorten piano’s vinden.

Piano’s vooraf bestuderen

Het kan slim zijn video’s te zoeken van de piano’s die jou aanspreken. Op die manier kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken en bepaalde piano’s wellicht al wegstrepen. Gebruik de video’s echter niet voor het bepalen van de geluidskwaliteit. Wil je het geluid beluisteren dan kun je dit het beste in de winkel doen. Daarnaast is het geluid ook afhankelijk van de opneemkwaliteit, de kwaliteit van je oordopjes en uiteraard van je eigen apparatuur.

De garantie laat de kwaliteit zien

Vaak wordt er niet gekeken naar de garantie van een piano, maar deze is vrij belangrijk. Een piano met maar één jaar garantie is vaak een piano die snel achteruit zal gaan. In veel gevallen komt een piano met standaard vijf jaar garantie, maar je zou het liefst meer garantie willen. De betere modellen, vooral kwalitatief gezien, hebben vaak tien jaar of meer garantie, wat veel vanzelfsprekender is bij een piano. Deze koop je namelijk niet voor een paar jaar, maar vaak voor decennia.

Vraag het de specialist

Natuurlijk bepaal je zelf welke piano er bij jou in huis komt te staan, maar de specialist kan je hier altijd bij helpen. De bovenstaande tips helpen je al een eindje op weg, maar de kennis van een specialist hoort hier ook zeker bij. Zij kunnen vaak goed inschatten welke piano er het beste bij jou past, ook al denk jij misschien aan een andere piano. Het kan dus nooit kwaad aan hen te vragen wat zij je zouden aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *