eten

Dit heb je nodig voor een biologische borrelplank

Wil je je medewerkers verrassen met een heerlijk gevulde borrelplank en dat geheel biologisch doen? Of wil je voor een verjaardag of ander feestje een biologische borrelplank samenstellen? Dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden én het is minstens net zo lekker als een niet-biologische borrelplank. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt voor je biologische borrelplank.

De plank zelf

Uiteraard beginnen we met de plank zelf. Wil je helemaal in het biologische thema blijven, dan zijn er zelfs biologische composteerbare borrelplanken te verkrijgen. Bedenk hoe groot je wil dat de borrelplank is. Dit kun je het beste doen door eerst te kijken naar wat je er allemaal op wilt leggen. Wil je zeker weten dat het past? Koop dan eerst de overige dingen en daarna pas de plank. Ook kun je de vorm van de borrelplank uiteraard zelf kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld ronde borrelplanken, maar ook rechthoekige met en zonder handvat. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om iets te laten graveren in de borrelplank. Zo kun je bijvoorbeeld het logo of de naam van het bedrijf er in zetten of een andere leuke tekst.

Biologische drankjes

Een borrelplank is natuurlijk niet compleet zonder een paar lekkere borrels (of andere drankjes). In de biologische wereld zijn hiervoor genoeg opties. Denk hierbij aan een biologische wijn of aan een paar biologische biertjes. Wil je dat je drankjes en hapjes perfect met elkaar samen gaan? Vraag dan advies over welk drankje het beste past bij de hapjes die je gekocht hebt. Een alcoholvrije borrelplank? Denk dan eens aan een biologisch sapje zoals appelsap of sinaasappelsap. Bij wijn of een sapje is één fles voldoende. Kies je voor bier, dan zou ik aanraden om twee of drie verschillende biertjes te gebruiken. Een borrelplank is tenslotte vaak iets wat mensen delen met andere mensen en niet alleen opeten. 

Kaas, worst en noten

Een borrelplank bestaat uit een combinatie van meerdere delicatessen bij elkaar. Denk hierbij aan een paar stukken kaas en worst. Deze vormen samen met de drankjes de basis van je borrelplank. Wanneer je deze alvast op de juiste plek zet, kun je daarna goed zien hoeveel ruimte je nog over hebt voor de overige aankleding. Hierbij kun je denken aan toastjes, wat fruit, maar ook zeker aan noten. Van alles is er tegenwoordig wel een biologische variant. Zo kun je voor biologische noten bijvoorbeeld terecht bij bionoot. Leg alles mooi neer en je borrelplank is klaar om geserveerd te worden! Wil je de borrelplank verzenden naar je medewerkers? Dan is het handig als je alles in de verpakking houdt. Dit ziet er misschien iets minder leuk uit, maar zo wordt het wel vers verzonden. Je kunt er natuurlijk wel een beschrijving bij in doen waarin je uitlegt hoe iemand zelf de borrelplank kan aankleden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *