Vind je het lastig om zakelijk te communiceren? Wij geven tips!

Vind je het lastig om zakelijk te communiceren? Wij geven tips!

Zakelijk communiceren is noodzakelijk in onze samenleving. Het is namelijk een tijdperk van globalisering en concurrentie. Taaltraining volgen bij ILC kan jou leren om zakelijk te communiceren. 

Taaltraining volgen bij ILC: talenknobbel noodzakelijk?

Uit eerder onderzoek blijkt dat bedrijven die goed zakelijk kunnen communiceren, meer winst maken. Het volgen van een taaltraining kent zowel voordelen voor de werknemers als voor de werkgever. Goed zakelijk kunnen communiceren betekent voor een bedrijf immers dat je de concurrent een stap voor bent. Werknemers die goed zijn in zakelijke communicatie hebben een grotere kans om binnen een bedrijf door te groeien. 

Velen denken echter dat een talenknobbel noodzakelijk is om een nieuwe taal te leren. Laten we bij het begin beginnen: wat is een talenknobbel? Wanneer iemand veel talen spreekt, wordt er gezegd dat hij/ zij een talenknobbel heeft.  Vroeger had men de gedachte dat je daadwerkelijk een bult moest hebben rond de ogen. De neurowetenschap bewijst echter het tegenovergestelde. Volgens de neurowetenschap kan iedereen nieuwe talen leren. Er hoeft geen sprake te zijn van een bult op het gezicht. 

Talenknobbel of niet, waarom taaltraining volgen bij ILC?

Om mee te beginnen wordt een taaltraining op maat aangeboden. Dat betekent dat de training op jou wordt afgestemd. Je krijgt dus een training waar jij behoefte aan hebt. Dit maakt dat je snel resultaat zult zien. Wanneer je als bedrijf daadwerkelijk snel een taal wilt leren, is een spoed taaltraining tevens een optie.  Er worden bovendien verschillende zakelijke taaltrainingen aangeboden. Dit zijn onder andere de volgende: Engels, Spaans, Nederlands en Chinees. 

Taaltraining volgen bij ILC: tips om zakelijk te communiceren

Een taaltraining leert je om zakelijk te communiceren. Er zijn daarentegen ook een aantal zaken die je zelf kunt doen om je vaardigheden te verbeteren. Bij zakelijke communicatie is het ten eerste belangrijk om je woordenschat te vergroten. Dat is namelijk de sleutel tot het beheersen van de vaardigheid om zakelijk te communiceren. Je kunt je woordenschat vergroten door zakelijke informatie te lezen. Het is sterk aan te raden om op de hoogte te zijn over actuele informatie van jouw vakgebied. Taalvaardigheid kan verder verbeterd worden door naar programma’s over het bedrijfsleven te kijken. Mensen in deze programma’s gebruiken ten slotte belangrijke termen. Tot slot: oefening baart kunst. Het leren van zakelijke terminologie heeft geen nut als je er niet mee gaat oefenen. Het zal dan geen invloed hebben op je communicatieve vaardigheden. De taaltraining is natuurlijk een goed middel om te oefenen met de zakelijke terminologie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *