Verschillende soorten magazijnhardware

Verschillende soorten magazijnhardware

Als je een magazijn wilt inrichten, heb je verschillende soorten hardware nodig. Deze toepassingen worden aangestuurd door de magazijnsoftware zoals een WMS. Benieuwd naar welke soorten magazijnhardware er zijn en wat voor jouw magazijn handig is? We benoemen de meest gebruikte hardware in dit artikel. 

Deze magazijnhardware heb je nodig

Zo heb je hardware nodig voor het beheren van je voorraad, maar ook voor het verwerken van orders. Ook heb je natuurlijk software nodig die het allemaal aanstuurt. Als je orders moet verwerken, heb je ook speciale hardware nodig. Zo kan een orderpickersysteem ervoor zorgen dat orders sneller en efficiënter worden verwerkt. Dit systeem kan geïntegreerd worden met je WMS, zodat alle informatie over de orders direct bijgewerkt wordt in het systeem. Overige soorten magazijnhardware zijn:

  • Barcodescanner
  • Labelprinter
  • Computers
  • Etiketten
  • Touchscreen
  • Inpaktafels
  • Orderpick scanner
  • Put-to-light
  • Pick-to-light

Natuurlijk zijn er ook oplossingen zoals lopende banden die de producten verplaatsen in je magazijn naar de plek waar de order ingepakt worden. 

Voordelen van ondersteunende hardware  

Ondersteunende hardware kan helpen bij het efficiënter maken van processen in het magazijn en het voorkomen van foutieve handelingen. Orderpickersystemen helpen bij het sneller en foutloos verzamelen van orders en barcodescanners helpen bij het sneller en foutloos verwerken van producten.

Kosten van magazijnhardware

De kosten van deze systemen kunnen oplopen tot wel enkele tonnen. Als je bedenkt dat je hiermee je magazijn echt optimaal kunt gaan inrichten, is het wel duidelijk dat dit een investering is die zichzelf snel terugverdient. Daarnaast moet je ook nog de kosten van de hardware voor het magazijn in overweging nemen. Dit kan een aanzienlijke investering zijn, maar als je bedenkt wat je hiermee allemaal kunt doen, is het wel duidelijk dat het de moeite waard is.

Ook heb je de juist software nodig om je magazijn aan te sturen. Kijk eens op MontaWMS.com/nl voor een complete softwareoplossing voor jouw magazijn.

Manieren om kosten te besparen

Als je kijkt naar de kosten van magazijnhardware, is het belangrijk om na te denken over de verschillende manieren waarop je kosten kunt besparen. Er zijn een aantal verschillende opties die je kunt overwegen wanneer je probeert om geld te besparen op je hardware kosten:

1. Koop gebruikte hardware. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op hardware kosten. Veel bedrijven verkopen hun oude hardware wanneer ze upgraden naar nieuwere modellen. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op de aankoopprijs van je hardware.

2. Shop rond voor de beste deals. Wanneer je nieuwe hardware koopt, is het belangrijk om rond te shoppen voor de beste deal. Er zijn veel verschillende leveranciers van magazijnhardware, dus er is altijd wel een goede deal te vinden.

3. Lease in plaats van te kopen. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om hardware te leasen in plaats van te kopen. Dit kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op de aankoopprijs van de hardware. Bovendien kan het leasen van hardware ervoor zorgen dat je meer flexibel bent wanneer het gaat om upgrades en andere wijzigingen in je magazijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *