Tips om je motorrijbewijs te halen

Tips om je motorrijbewijs te halen

Je motorrijbewijs halen is een belangrijke stap voor motorliefhebbers! Als jonge motorliefhebber heb je waarschijnlijk al even uitgekeken naar het behalen van je motorrijbewijs, en het is dan ook goed te begrijpen dat je het vanaf de eerste keer goed wil doen. In dit artikel hebben wij enkele concrete tips op een rijtje gezet die jou zullen helpen met het behalen van je motorrijbewijs!

  1. Kies een goede rijschool

Een allereerste tip is om een goede rijschool uit te kiezen. Rijscholen helpen je niet enkel met je praktijktest, maar ook met je theoretische examen. Door een goede rijschool uit te kiezen kan je ervoor zorgen dat je bij de eerste keer al voor je motorrijexamen slaagt.

Wanneer je een goede rijschool zoekt doe je best online wat onderzoek. Zo is het een goed idee om bijvoorbeeld reviews op websites zoals Yelp of Google Business te lezen. Ook kan je nagaan wat het slaagpercentage is van de rijschool. Indien je de keuze hebt tussen een school waar 80% van de studenten slaagt in hun eerste examen tegenover een school waar maar 60% van de studenten de bij eerste keer slaagt, dan is de keuze snel gemaakt.

  • Kies een goed oefenterrein

Wanneer je begint te oefenen voor je praktijkexamen ga je een goed oefenterrein moeten uitkiezen wanneer je eerst begint met motorrijden. Zorg ervoor dat he terrein zo goed als verlaten is en dat je genoeg plek hebt om te draaien en manoeuvres uit te voeren.

  • Onderschat het theoretische examen niet

‘’Ik moet daar niet voor studeren.’’ Heel wat aspirant motorrijders onderschatten het theoretische examen. Toch is dit de eerste stap die je moet nemen indien jij je motorrijbewijs wil halen. Falen in je theoretische rijbewijs wil niet enkel zeggen dat je weer een hele som geld op tafel moet leggen, het zal ook langer duren vooraleer jij je rijbewijs hebt omdat je de theoretische test weer moet hernemen.

  • Oefen je zwakke punten

Wanneer je aan het oefenen bent om een motorrijbewijs te halen is het belangrijk dat je goed oefent op je zwakke punten. Je instructeur zal je huiswerk geven en je op je zwakke punten duiden. Het is dan ook belangrijk om de raad van de instructeur niet in de wind te slaan en om die zwakkere punten goed te oefenen.

  • Blijf kalm tijdens je examen

Wanneer jij je rijexamen aflegt is het erg belangrijk om kalm te blijven. Je kan een paar kleine foutjes maken tijdens je examen – begin dus niet te paniekeren. Daarbij is het ook belangrijk om aan je snelheid te denken en niet te traag of te hard te rijden. Indien je goed geoefend hebt en de raad van jouw instructeur in gedachten houdt zal alles goed gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *