dumbells

Oefeningen met dumbbells voor de borst

Veel mensen schaffen thuis een set dumbbells aan om lekker te kunnen trainen. Je hoeft je huis er niet voor uit, je hoeft niet te wachten op een ander en je bespaart maandelijks abonnementskosten. Met de dumbbells kun je in principe het hele lichaam op de juiste manier trainen zolang je maar gebruik maakt van de juiste oefeningen. Wij hebben drie oefeningen voor de borst zodat je vandaag nog aan de slag kan!

Dumbbell Chest Press

De bekendste oefening om je borst te trainen met dumbells is natuurlijk de dumbell bench press. Vaak wordt dit uitgevoerd met behulp van een barbell stang maar je kunt dit ook prima uitvoeren met twee dumbbells.

Om te beginnen met de oefening moet je eerst op je rug gaan liggen. De bedoeling is nu om de twee gewichten omhoog te drukken tot ze elkaar bijna raken. Als je op dat punt bent aangekomen laat je de gewichten op een laag tempo zakken tot je op de hoogte van de borst bent en vervolgens herhaal je de oefening een aantal keer.

Incline Dumbbell Fly

Ook voor deze oefening moet je beschikking over een bankje. deze moet ingesteld staan op ongeveer 45 graden. Ga vervolgens op het bankje zitten met de dumbells en strek de armen. Het is belangrijk dat de handpalmen naar elkaar toe wijzen. De gewichten kun je nu rustig laten zakken. De borstspieren zullen geactiveerd worden. Vervolgens breng je de dumbbells terug in positie en zo kun je de oefening herhalen met de gewenste hoeveelheid reps.

Dumbbell Floor Press

Als je niet de beschikking hebt over een bankje kun je ook een borst oefening uitvoeren op de grond. De eerste stap is om op de grond te gaan liggen met de dumbbells boven de borst. Het is de bedoeling dat de knieën gebogen zijn. Breng de gewichten op een laag tempo naar beneden tot het moment dat de triceps in aanraking komt met de grond. Vervolgens duw je dumbbell weer omhoog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *