Meest gebruikte machines in de agrarische sector

Meest gebruikte machines in de agrarische sector

Boeren en landbouwers gebruiken voor hun werkzaamheden diverse machines. Of ze nu actief zijn in de veeteelt, de verbouw van voedselgewassen of andere activiteiten als hoofdtaak hebben: de moderne agrariër kan niet zonder goede landbouwmachines en transportmiddelen. Maar welke machines worden vandaag de dag in de landbouwsector het meest gebruikt? In dit artikel zetten we de populairste machines die boeren gebruiken, voor je op een rijtje.

Transportbanden zijn onmisbaar in een modern boerenbedrijf

Veel boeren gebruiken transportbanden en kiezen voor eigentijdse transporttechniek huren bij Van Trier. Transportbanden en bijhorende machines huren is onder agrariërs populair, omdat dit relatie voordelig is en transporttechniek huren bij Van Trier veel keuzemogelijkheden biedt. Denk bijvoorbeeld aan aardappelboeren, groenteboeren, graanboeren en bloemenproducenten in de agrarische sector. Via transportbanden kunnen deze agrariërs hun voorraden snel afvoeren, schoonmaken, in dozen inpakken en/of naar de opslagruimte vervoeren. Doordat dit machinaal gebeurt, besparen ze veel tijd, moeite en geld. En kan er natuurlijk aanzienlijk sneller geproduceerd worden met grotere winsten als gevolg.

Trekkers en heftrucks

Naast een goed transportsysteem heeft een boer tegenwoordig uiteraard een of meer goede trekkers en heftrucks nodig. Trekkers zijn eigenlijk de belangrijkste vervoersmiddelen die agrariërs nodig hebben op hun grond en erf. Zonder trekker is oogsten, zaaien, maaien en het bemesten van het land een behoorlijk onbegonnen zaak. Dat hoef je tegenwoordig geen enkele boe meer te vertellen. In de loods en stallen zijn verder heftrucks van groot belang. Hiermee kunnen snel vrachtwagens leeggehaald worden en dozen met aardappels, groenten en fruit weggezet worden.

Hallenvullers

Een boer die zijn werk serieus neemt en het hoofd boven water wil houden, kan feitelijk niet zonder een hallenvuller. Hallenvullers, ook wel bekend onder de naam telescopische transportband, zijn machines die agrariërs in staat stellen om de geoogste producten razendsnel in te schuren in loodsen, hallen of silo’s. Dat kunnen aardbeien zijn, aardappels, bonen, bloemen of wat dan ook. Hallenvullers zijn op zo’n manier ontworpen, onder meer met een S-lus op het eind, dat de landbouwproducten niet beschadigd raken maar in goed conditie blijven. Ze moeten namelijk nog verkocht worden! Verder kan de uitloop van een hallenvuller in hoogte versteld worden, zodat de valhoogte verkleind kan worden om fruit, groenten en/of bloembollen te beschermen tijdens het transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *