culinair expert

Jouw nieuwe titel: culinair expert

En daar ben je maar wat trots op. Plus doe je er uiteraard je stinkende best voor! Nou ja, stinkend: in jouw gastronomische domein ruikt het uiteraard altijd heerlijk.

Hoe het ook zij, koken kun je eigenlijk maar op twee manieren doen: super slecht of vervuld van passie. Een gulden middenweg bestaat in deze gewoonweg niet. En je hoeft geen koksopleiding te volgen – of dat reeds hebben gedaan – om van het bereiden van de heerlijkste recepten je roeping te maken. Dat zit nou eenmaal in je of je legt je toe op heel wat anders. Ieder zijn of haar meug, zullen we dan maar zeggen.

Maar we gaan er eventjes vanuit dat jij dit artikel hebt aangeklikt omdat je wel degelijk graag met nieuwe recepten aan de slag wilt, of degenen die je al kent wenst te kunnen verbeteren. Je bent immers pas tevreden zodra jij je een gerecht helemaal eigen hebt gemaakt. Daar heb je niet alleen maar vakkennis voor nodig. Je zult ook over het juiste keukengerei moeten beschikken.

Zelfstudie

Deuren gaan voor je open wanneer je telkens dieper graaft naar nieuwe manieren om de meest basale ingrediënten te bereiden. Dat kan bijvoorbeeld een bepaald soort vlees zijn of een groente die heel vaak voorkomt in een hele hoop verschillende schotels. Maar voedsel is als taal: ieder woord wordt in een andere streek weer anders uitgesproken. En over de grens al helemaal! Er schuilt dus nog veel meer in de capaciteiten van biefstukken, aardappelen, tomaten, runderlappen, garnalen, kabeljauwen, artisjokken en weten wij veel wat nog meer allemaal. En dat mag jij allemaal lekker uit gaan zoeken, plus met welke pannen je die moet bereiden!

Benodigdheden

Een nieuwe pannenset? Hartstikke leuk en aardig, maar daarmee heb je uiteraard allesbehalve… alles. Speciale pannen om in te bakken, braden, stoven en grillen zitten hier niet tussen. Om flink de expert uit te hangen, moet je dus wel wat geld op tafel kunnen leggen. Topfabrikanten als BK, Alessi en Eva Solo verkopen hun waren namelijk niet voor een schijntje. Maar hun pannen gaan wel jarenlang mee, dus je zult er nog flink wat plezier van mogen beleven. Dat scheelt weer!

Het totaalplaatje

Wanneer jij gasten over de vloer hebt, leg jij ze uiteraard in de watten. Zij stappen een tot in de puntjes verzorgde woning binnen met een sfeervol interieur en mogen zich verheugen op een zalige maaltijd. Misschien ruiken ze al hoe deze voorbereid wordt! Maar naast proeven, moet er ook iets te zien zijn om overtuigd te worden van jouw expertise. Dat betekent een combinatie van schitterend servies met een aantrekkelijke manier van presenteren. In plaats van de gerechten en ingrediënten zonder ceremonie op de borden te kwakken, drapeer je die juist in een logische volgorde en met beleid over schalen, schotels en kommen die daarvoor bedoeld zijn. Zo word jij als kok(kin) door jouw bezoekers volledig serieus genomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *