Je beleeft het in Zwolle!

Je beleeft het in Zwolle!

Da’s nogal een belofte. Kan de Overijsselse hoofdstad die waarmaken? Nou en of! Natuurlijk hangt het helemaal van jou af wat ‘het’ is, maar je zult ‘t zeker vinden.

Maar wat is dat ‘het’ dan precies? Zoals gezegd bepaal je dat helemaal zelf. Iedereen geeft weer een andere invulling aan een gezellig dagje uit. In Zwolle worden er bijvoorbeeld het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd, zoals het Stratenfestival, het Stadsfestival en Zwolle Pride. Ga helemaal op in verschillende workshops, proef de heerlijkste culinaire hoogstandjes en geniet van de mooiste muziek en de meest bijzondere tentoonstellingen. Dat geldt zowel binnen als buiten bovenstaande events!

Een kalender erbij pakken is overigens helemaal niet noodzakelijk. Ook op een willekeurige dag is er in Zwolle namelijk genoeg te beleven! Onderstaand overzicht is daar hét bewijs van.

Historisch centrum

Elke plek in Nederland – en daarbuiten – heeft uiteraard een historie. Maar niet alle dorpen of steden geven je de kans om die van dichtbij te leren kennen. Zwolle wel! Het historische centrum van hartje Overijssel laat je verschillende prachtige plekken zien die getuigen van de geschiedenis van de stad. We kunnen er hier een heel aantal opsommen, maar mooier is nog om alles helemaal zelf te gaan ontdekken tijdens een tocht per fiets of boot. Dat kun je natuurlijk in je eentje of met een groep vrienden doen! Of je gezin/familie, natuurlijk.

Dinoland Zwolle

Over geschiedenis gesproken. Ver voor de mens ten tonele verscheen, werd de aarde bevolkt door afschrikwekkende monsters. Althans, de vleeseters onder de dinosauriërs zouden ons ongetwijfeld als een smakelijke en gemakkelijke prooi zien! De kennis die we nu over ze hebben, kun je samen met je gezin opdoen in Dinoland Zwolle. Aangezien deze ontzagwekkende hagedissen via films als Jurassic Park al tientallen jaren tot de verbeelding spreken – en daarvoor ook al – wordt dit een leerzaam en bevredigende trip voor iedereen. En wie al snel op deze bijzondere beesten is uitgekeken kan uitwijken naar de midgetgolfbaan, klimtoren of een intens spannende lasergame!

Bonami SpelComputer Museum

Kinderen kunnen zich een tijd zonder smartphones, laptops én videogames waarschijnlijk nauwelijks voorstellen. En zij zijn in de meeste gevallen natuurlijk alleen maar het nieuwste van het nieuwste gewend! Misschien is het voor hen daarom nog het meest interessant om in het Bonami SpelComputer Museum te Zwolle te zien hoe het allemaal begon. Kijken, leren én spelen over het favoriete digitale medium van dit moment doe je dan ook hier! Ouders genieten hier wellicht van een trip naar memory lane door oudere consoles en arcades te (her)ontdekken die onlosmakelijk met hun eigen jeugd verbonden zijn.

Gezellig (na)tafelen

Thuis – en onderweg daar naartoe – heb je uiteraard alle ruimte om de afgelopen dag nog eens tot in alle details door te nemen. Maar waarom zou je wachten? Je kunt zowel online als on the spot een gezellig restaurant in Zwolle uitkiezen om onder het genot van de heerlijkste culinaire hoogstandjes de grootste successen van de dag met elkaar te bespreken! Welke keuken ook maar je favoriet is, in Zwolle zul je die zeker vinden. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *