Geld

Is Maandelijks Geld Verdienen met Beleggen Mogelijk?

Klaar voor een nieuwe uitdaging in 2022? Maandelijks geld verdienen met beleggen is een populaire uitdaging. Met name onder jongeren. Maar is dat wel mogelijk, maandelijks geld verdienen met beleggen? Wij gingen op onderzoek uit. En wat blijkt: er zijn manieren om maandelijkse inkomsten te verwerven middels geld beleggen. In dit artikel geven we 3 krachtige tips voor een goede start. 

1. Zint eer gij begint!

Beleggen is een serieuze uitdaging. Geld staat op het spel. Jouw geld. Dit wil je niet verliezen. Het is dus belangrijk om eerst de basis te leren begrijpen. Desnoods door het volgen van een goede cursus. Na veel onderzoek zien wij meerdere manieren voor het maandelijks geld verdienen met beleggen. De een is moeilijker en risicovoller dan de ander. Neem crypto als voorbeeld: er zijn onnodig veel risico’s. Het is geen duurzame manier voor maandelijks geld verdienen met beleggen. Ook day trading is geen aanrader. 

Wat dan wel? 

De beste manier voor maandelijks geld verdienen met beleggen is door het als een marathon te beschouwen. Snel rijk worden is moeilijk. Langzaam rijk worden kan iedereen. Lange termijn beleggen is daarom de beste manier. Neem nu de populaire beleggerswebsite Happy Investors als voorbeeld. Zij helpen lange termijn beleggers naar duurzaam succes. Gemiddeld genomen ligt het rendement hoger dan bij day trading en crypto. Oftewel: makkelijker, veiliger én meer resultaat. 

2. Maandelijks geld verdienen met beleggen dankzij dividend

De uitdaging kunnen wij overwinnen dankzij dividend beleggen. Meerdere wegen naar Rome, maar dividend beleggen geeft de meeste zekerheid. Het houdt in dat je geld investeert in bedrijven die maandelijks of periodiek dividend uitkeren. Hierbij kan je denken aan gemiddeld 4% per jaar, al zijn er ook dividendaandelen met 8% per jaar. 

Dividend beleggen is een uitstekende manier voor maandelijks geld verdienen met beleggen. 

Het biedt deze voordelen:

  • Relatief veiligere manier van beleggen
  • Dividend-op-dividend herbeleggen maakt je miljonair op de lange termijn
  • Maandelijkse inkomsten zonder hiervoor te hoeven werken

Al met al is dividendbeleggen niet 100% passief. Met name in het begin dien je goede research te doen naar goede dividendaandelen. Het liefst zij met lange termijn toekomstpotentie die je kan aankopen tegen een goede aandelenprijs. Dit laatste noemen ze Value, oftewel: waardebeleggen. Zo lees je op de website van hierboven meerdere tips omtrent waardebeleggen. Het is de meest duurzame vorm bij beleggen.

3. Vergeet niet te spreiden

Alhoewel er meerdere manieren zijn voor lange termijn beleggen, is die van dividend het meest stabiel. Desalniettemin kent de beurs pieken en dalen. Dividendaandelen dalen relatief minder, maar stijgen ook relatief minder. Het is perfect voor langzaam rijk worden. Wel heb je geduld nodig. 

Naast geduld is ook spreiding van groot belang. 

Dit begint met beleggen in aandelen. Bij maandelijks geld verdienen met beleggen wil je uiteraard dat het zo stabiel mogelijk is. Op die manier zou je kunnen leven op de maandelijkse inkomsten uit dividend/rendement. En om de kans op stabiliteit te verhogen, is het slim om te spreiden. 

Zo heb je naast dividendaandelen nog andere, waardevolle opties. Hierbij een aantal op een rij:

  • Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen: gemiddeld 5 – 7,5% dividend per jaar
  • Beleggen in leningen: gemiddeld 4 – 7% dividend per jaar
  • De relatief veiligere obligaties: gemiddeld 2 – 6% rente per jaar

Iedere belegging kent voor- en nadelen. Het is daarom goed om hier eerst in te verdiepen alvorens je begint. Begrijp goed dat geduld een schone zaak is. Beter langzaam en stabiel, dan een wilde rit die eindigt in een crash. En crashen zal gebeuren voor onervaren chauffeurs die te veel risico nemen. Zoals we ook zien met crypto’s. Men begrijpt de risico’s niet en/of neemt te veel risico. Vroeg of laat zal dit leiden tot grote, dure verliezen. 

Hoe zou jij je voelen wanneer je 50% van je geld verliest? 

Als je hier niet mee om kan gaan is het zeer belangrijk om te kiezen voor lange termijn beleggen. Volg een cursus en investeer in jezelf. Doe de nodige kennis op om een goede start te maken. En dan zal ook jij maandelijks geld verdienen met beleggen. Niet morgen, maar wel over 5 jaar van nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *