nagel

Ik wil mijn eigen nagelsalon, maar waar moet ik beginnen?

Heb jij jouw opleiding tot nagelstyliste afgemaakt en wil je de stappen zetten om je eigen onderneming te beginnen? Dan kan je in dit artikel lezen waar je allemaal rekening mee kan houden om te zorgen dat jouw nagelsalon een succes wordt!

Is het een goed plan?

Het is allereerst belangrijk om een goed bedrijfsplan te hebben. Doe onderzoek naar de kosten die je zal moeten maken, wat de vaste lasten worden en hoeveel je moet gaan vragen voor jouw diensten. Ook helpt het om alvast na te denken hoe je naamsbekendheid op gaat bouwen en hoe je zorgt dat alles met elkaar matcht en toekomstgericht is.

Bedrijfsnaam en rechtsvorm

Bedenk een naam die jou en jouw nagelsalon goed omschrijft. Maak je naam niet te lang en zorg dat er nog een domeinnaam is met wat je bedacht hebt, zodat je een goede website kan opzetten. De rechtsvorm die je hoogstwaarschijnlijk zal gebruiken om je in te schrijven bij de KvK is een eenmanszaak rechtsvorm.

Het nodige werk

Ongelooflijk belangrijk voor elk bedrijf zijn de algemene voorwaarden, verzekeringen, de administratie en letten op welke wetten voor jouw bedrijfstak gelden en waar jij je aan zal moeten houden. Voor al deze punten kan je terecht bij instanties die jou helpen met advies en extra ondersteuning als je het te moeilijk vindt. Het is in ieder geval heel belangrijk dat je alles goed bijhoudt, dus zorg voor genoeg mappen om alles in te bewaren.

Inkopen

Vervolgens kan je inkopen doen voor jouw nagelsalon. Kijk hiervoor bij een nagelgroothandel, want deze hebben een groot aanbod met verschillende goede merken speciaal voor bedrijven. Koop in het begin niet te groot in en koop vooral merken en producten waar je echt bekend mee bent. Hiermee bouw je een goede naam op, zodat je later kan gaan experimenteren. Ook krijg je zo langzaam maar zeker een goed overzicht van welke hoeveelheid je nodig zal hebben van alle producten.

Social media

Het opbouwen van goede social media kanalen en het neerzetten van een strakke website is heel belangrijk, maar ook een mooie manier om jouw creativiteit kwijt te kunnen. Zorg voor voldoende foto’s van jouw werk en gebruik genoeg hashtags die passen bij jouw bedrijf. Als je eenmaal wat volgers hebt verzameld dan helpt het ook om een wedstrijd te houden met als prijs bijvoorbeeld een mooie manicure. Zorg dat je al jouw klanten altijd netjes vraagt of ze misschien een review willen achterlaten op jouw website en of je ze daar nog een herinnering mag mailen. Goede reviews zijn ongelooflijk belangrijk voor elk bedrijf! Als je eenmaal zover bent dat je positieve reviews hebt, dan ben je goed op weg naar jouw succesverhaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *