brok

Huidproblemen bij je trouwe viervoeter

Je hond is je beste vriend. Wordt jij ’s morgens wakker, dan staat je hond je kwispelend op te wachten omdat hij blij is je te zien. Dat is niet anders elke keer dat je thuis komt. Voor zo’n goede vriend wil jij natuurlijk het allerbeste. Dat betekent dat je een paar keer per dag samen gaat wandelen en spelen, dat de hond een eigen mand krijgt om heerlijk in te slapen en ook de nodige speeltjes worden aangeschaft. Het is duidelijk, jouw hond komt niets tekort!

Beschadigde huid voorkomen met voeding

Net als mensen worden ook dieren weleens ziek. Een veel voorkomend probleem bij honden is een beschadigde huid. Je kunt dit eenvoudig herkennen. Wanneer jouw hond huidproblemen heeft zul je zien dat hij zichzelf vaker gaat krabben of likken door de jeuk. Hierdoor ontstaan weer geïrriteerde plekken of soms zelfs hele kale en ontstoken plekken op de vacht. Hoewel dit mogelijk pijnlijke plekken zijn, zal de hond door de jeuk toch doorgaan met likken en krabben. Je weet immers zelf hoe vervelend jeuk kan zijn en hoe ontzettend moeilijk het is om op zo’n moment niet te krabben. Dat is voor jouw maatje precies hetzelfde.

Maar hoe komt een hond nou aan die huidproblemen? In een flink aantal gevallen heeft dit te maken met de voeding die je geeft aan je hond. Misschien is je hond allergisch voor een van de bestandsdelen van het voer dat jij hem dagelijks geeft. Daarom is het belangrijk dat je gaat onderzoeken wat een goede hondenbrok is voor jouw trouwe hond. 

Hoog vleespercentage, weinig granen

Wat hoort er dan precies in hondenbrokken te zitten? Goed hondenvoer is hondenvoer zonder granen en met een hoog vleespercentage. In de praktijk worden veel hondenbrokken echter vaak opgevuld met granen en toevoegingen. Dit is voor de fabrikant goedkoper, waardoor er meer winst gemaakt kan worden op de verkoop van hondenvoer. In de praktijk blijkt helaas dat niet elke hond goed tegen deze granen en toevoegingen kan. Het gevolg: problemen met het verteringsstelsel. En dat uit zich weer in de jeuk en huidproblemen die jij als baasje goed kunt waarnemen. Heeft je hond regelmatig last van jeuk en kale of geïrriteerde plekken, probeer dan eens een hondenbrok zonder granen. Door het hoge vleespercentage zal je hond dit erg lekker vinden en door het gebrek aan granen heeft het eten ook geen gevolgen meer voor het verteringsstelsel. Ook bij honden met een gevoelige maag kunnen brokken zonder granen en toevoegingen dé oplossing zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *