liposuctie

Hoe duur is een liposuctie?

Wanneer jij graag een liposuctie wilt laten uitvoeren, dan is het goed je te realiseren dat dit in veel van de gevallen niet wordt vergoed door je verzekeraar. De kosten zullen dus volledig voor je eigen rekening zijn. Om je een idee te geven welke kosten hiermee gemoeid gaan, is het goed om eerst eens te kijken naar welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je kunt je namelijk voorstellen, dat de kosten voor een liposuctie deels afhankelijk zijn van het gebied wat je wilt laten behandelen. Dus loop jij met het idee om een liposuctie te laten uitvoeren, dan is het goed om onderstaande rustig door te lezen.

Wat is een liposuctie?

Alvorens we verder gaan met de uitleg aangaande de liposuctie kosten, is het goed eerst te weten wat het exact is. Veel mensen hebben namelijk nog wel eens het idee dat een liposuctie de perfecte manier is om snel af te vallen, maar dit is dus absoluut niet het geval. Een liposuctie is ervoor bedoeld om vet plaatselijk te verwijderen. Vooral bij de buik en heupen wil dit ondanks het vele sporten nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Wanneer het dan echt niet lukt, dan kan een liposuctie de laatste uitweg bieden.

Verschillende gebieden

Afhankelijk van welk gebied jij wilt laten behandelen, kan er een prijskaartje aan worden gehangen. Zo is bijvoorbeeld de hals en onderkin de voordeligste plek om een liposuctie te laten uitvoeren. De kosten die hiermee gemoeid gaat liggen zo rond de 1.200 euro. Gaan we naar de wat grotere gebieden, dan kunnen de prijzen al snel oplopen tot wel 3.000 euro. Hierbij moet je denken aan de buik, benen en ook heupen. Wel is het goed te weten, dat het bij je heupen natuurlijk beide kanten betreft en ook je buik natuurlijk qua oppervlakte een stuk groter is, dan wanneer je een liposuctie laat uitvoeren aan je kin of hals.

Hoe lang duurt een behandeling?

Heb jij besloten dat jij je graag wilt laten behandelen, dan zal je eerst een intake hebben met een arts. Tijdens dit gesprek zal worden gekeken naar de wensen en ook de mogelijkheden. Wanneer alles akkoord is bevonden, zal je op de dag van de behandeling eerst onder narcose gaan. De behandeling zelf duurt vaak niet langer dan 2 uur. Wanneer de behandeling klaar is, wordt je naar een uitslaapkamer gebracht, zodat je hier rustig bij kunt komen. Ter observatie word je vaak een nachtje gehouden, waarna je als als alles goed is, gewoon naar huis toe mag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *