Geef een kamer een nieuwe look

Soms is het gewoon tijd om iets aan te passen aan een bepaalde kamer in je woning. Dit kan je woonkamer zijn, je keuken, je slaapkamer of welke andere kamers je ook in je huis hebt. Voor iedere kamer kun je een volledig andere sfeer creeëren met alleen al de hulp van één ding: behang. Hier kun je inspiratie op doen over verschillende soorten behang en kom je erachter wat de beste manier is om dat behang op de muur te krijgen.

De sfeer

Er zijn zoveel verschillende soorten behang dat het soms wat overweldigend kan zijn als je op een behangafdeling in een winkel staat. Je kunt zoveel verschillende kanten op, maar gelukkig kan het helpen om van tevoren te bedenken waar je het behang wilt gaan plaatsen. Als je behang in de keuken wilt gebruik je misschien een ander soort behang dan dat je in een slaapkamer zou gebruiken. Ook hangt het natuurlijk van jou als persoon af, want je hebt zeker je eigen voorkeur voor wat je mooi vindt. Ben je niet alleen, dan is het natuurlijk verstandig om samen af te stemmen voor welke look jullie willen gaan. Als je eenmaal een bepaalde stijl hebt gevonden, is het nog de kunst om de beste eruit te halen die jij kunt meenemen voor op jouw muur.

Het behang

Een stijl van behang dat je kan aanspreken kunnen de behangrollen van Arte Selva zijn. Het behang heeft voornamelijk neutrale kleuren, maar wel met bijzondere prints. De kleuren kunnen tegelijkertijd met de print een neutrale, maar toch volledig nieuwe look aan je muur geven. Ondanks dat de behangrollen van dezelfde lijn zijn, hebben ze ieder hun eigen stijl en is het mogelijk dat er voor iedereen wel iets tussen zit wat hij of zij mooi vindt. Ook heb je het Piet Hein Eek behang. Deze behangrol is al wat sneller je ding of totaal niet, maar ook is dit behang onderdeel van een grotere collectie. Mochten de kleuren niet je ding zijn, kun je in de verdere collectie terecht voor andere kleuren van het behang. Zo zie je maar dat er voor iedereen heus wel wat te vinden is.

De muur behangen

Het lijkt niet ingewikkeld, je hebt het behang, nu nog de materialen bij elkaar krijgen om het behang op de muur te krijgen. Echter is er voor allerlei soorten behang verschillende lijm nodig om de beste look uit het behang te krijgen. Behangen op zichzelf hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je maar eenmaal weet hoe het moet. Het is ook een verschil of je een behang hebt met een bepaalde print of dat het egaal is. Met een print moet je heel precies te werk gaan zodat het niet scheef zit. Bij alle soorten moet je natuurlijk ook oppassen met de lijm, want je wilt geen vlekken achterlaten. Als je het eenmaal onder de knie hebt, hangt het behang sneller dan je denkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *