theater

De beste voorbereiding op de Theaterschool Amsterdam

De Theaterschool Amsterdam (de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie ATKA) is een opleiding voor iedereen die toneelspeler of kleinkunstenaar wil worden. Het is een opleiding waar veel interesse voor is, maar waar jaarlijks ook veel auditanten worden teleurgesteld. Je moet, om binnen te komen, over uitzonderlijke talenten beschikken, je moet ambitie hebben en doorzettingsvermogen tonen. Daarom is het geen slecht idee om je goed voor te bereiden op je auditie voor de Theaterschool Amsterdam. Een vooropleiding theater in Amsterdam is dan een uitstekend punt om te beginnen.

Wat is de Theaterschool Amsterdam?

De ATKA is één van de vier HBO Toneelscholen in Nederland. Je wordt er opgeleid tot acteur of performer waarin je meerdere richtingen kunt volgen. Je kunt denken aan drama, cabaret, film, en televisie, maar ook muziek en het kleinkunsttheater. Of je nu geïnteresseerd bent in klassiek acteren of modern acteren, bij de Theaterschool in Amsterdam is het allemaal mogelijk. De toelatingseisen zijn erg streng en de audities bestaan uit drie verschillende rondes. Na elke ronde hoor je of je door bent of dat je wordt afgewezen. Het zijn lastige audities en als jouw droom is om te studeren aan de Theaterschool Amsterdam, dan is een goede voorbereiding essentieel. De eerste stap in deze voorbereiding is om je in te schrijven bij Vooropleiding Theater Amsterdam.

Vooropleiding Theater Amsterdam

Een vooropleiding in theater is specifiek bedoeld voor ambitieuze en getalenteerde jongeren tussen de 16 en 24 jaar die naar de Theaterschool Amsterdam of een andere theateropleiding willen gaan. De audities bij deze opleiding zijn streng en ook al barst je van het talent, een goede voorbereiding is essentieel voor je succes. Dat is wat de Vooropleiding Theater Amsterdam doet. Je krijgt les in verschillende onderwerpen, zoals monologen, improvisatie, performance, tekst en camera-acteren. Tijdens het jaar dat je doorbrengt bij de Vooropleiding Theater Amsterdam, ontwikkel je jezelf tot een betere acteur of actrice. Daarnaast ga je ook je concentratie verbeteren en krijg je lessen in de ontwikkeling van je gevoeligheid, emotionaliteit, spelinzicht, verbeelding, transformatie en vertrouwen.

Hoe schrijf je je in?

Om toegelaten te worden tot een vooropleiding in theater moet je auditie doen. Na de auditie hoor je of je voorlopig bent toegelaten of niet. Ben je toegelaten, dan neem je de hele maand september, één avond per week, deel aan de voorselectie lessen. Aan het einde van die lessen hoor je of je het jaartraject van deze vooropleiding mag volgen of dat je bent afgewezen. Deze selectierondes zijn vrij streng, maar de selectie van de Theaterschool Amsterdam is nog veel strenger.

Een auditie aan het eind

Eén van de voorwaarden om aan de vooropleiding mee te kunnen doen is dat je je tegelijkertijd ook inschrijft voor de audities aan de Theaterschool Amsterdam. In het jaar dat je de vooropleiding afrondt neem je ook deel aan de auditierondes. Het curriculum van de vooropleiding sluit aan bij wat de Theaterschool Amsterdam aanbiedt. Alles is erop gericht dat jij tijdens jouw auditierondes het beste uit jezelf kan halen en, in die beperkte tijd, vol zelfvertrouwen en ambitie laat zien wat je kunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *