windmolen

Buitenlandse werknemers in dienst nemen; denk hier aan

Ben je van plan om buitenlandse werknemers in dienst te nemen? Dan ben je zeker niet het enige bedrijf dat hier in de afgelopen jaren voor gekozen heeft. Meer en meer bedrijven kiezen hier voor, aangezien dit een flinke kostenbesparing op kan leveren. Bovendien worden sommige werkzaamheden steeds minder door mensen uit eigen land uitgevoerd. Indien je goede werknemers uit het buitenland kunt strikken, is dat voor iedereen een win-win situatie.

Denk aan inwoning

Kun je deze buitenlandse werknemers zomaar naar huis halen? Nou, je moet wel met enkele zaken rekening houden. Ook moet je enkele acties in gang zetten, zoals bijvoorbeeld het regelen van een huis voor deze werknemers. Als je een huis geregeld hebt, moet je ook naar bijvoorbeeld energiecontract kijken. Bij een partij zoals Energiedirect kun je gelukkig een voordelig energiecontract afsluiten.

Denk aan verzekeringen

Ook moet je goed rekening houden met mogelijke verzekeringen die je af moet sluiten. Je moet jouw werknemers verzekeren, maar je moet je bedrijf ook verzekeren tegen de werkzaamheden die door jouw nieuwe werknemers uitgevoerd worden. Hoe dit precies zit, is een vrij juridisch verhaal. Mocht je hier vragen over hebben, kun je daarom het beste contact opnemen met een gespecialiseerd persoon. 

Denk aan uitbetaling

Uiteraard moet je jouw nieuwe buitenlandse werknemers ook uit gaan betalen. Hoe je dat precies gaat doen, kun je in overleg met hen doen. Mogelijk kun je hen via een uitzendbureau inhuren, maar je kunt hen ook in dienst nemen. Het ligt maar net aan jouw voorkeuren. Het advies is om in ieder geval hierover nauw in overleg te treden met jouw nieuwe werknemers. Daarmee spreek je direct uit dat je hun aanwezigheid erg waardeert!

Help hen op weg

Komen de buitenlandse werknemers in Nederland wonen? Dan is het aan jou om hen op weg te helpen. Help hen bijvoorbeeld met het vergelijken van contracten/verzekeringen (compare energy in the Netherlands bijvoorbeeld), help hen met het doen van boodschappen en help hen met het aanwijzen van leuke plekjes in de omgeving. Als je jouw werknemers tevreden weet te stellen, geniet je optimaal van hun kennis en inzet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *