Autoverzekering

Autoverzekering afsluiten voor je eerste auto: hier moet je op letten!

Je auto verzekeren is verplicht als je er de openbare weg mee opgaat. Waar moet je op letten als je de auto gaat verzekeren en hoe kun je de kosten voor de autoverzekering beperken?

Toeslag voor jonge chauffeurs

Het is een feit dat je als beginnend chauffeur relatief meer moet betalen dan een ervaren chauffeur. Er zijn nog geen schadevrije jaren opgebouwd en daardoor is er geen korting op de premie. Bovendien hanteren de meeste verzekeraars een toeslag voor chauffeurs tot 24 jaar omdat ze vaker schades rijden. Toch zijn er wel degelijk manieren om de kosten voor de verzekering te beperken. Besparen is vooral de juiste keuzes maken. Alleen al door voor de juiste verzekeraar te kiezen kun je besparen op de kosten.

Vergelijk de verzekeraars

In de praktijk nemen jonge bestuurders een verzekering bij dezelfde verzekeraar als hun ouders. Daardoor betalen ze vaak teveel premie. Beginnende chauffeurs betalen erg veel voor hun premie, en dat terwijl leeftijdsdiscriminatie bij wet verboden is. Juist om die reden is het zaak de verzekeraars te vergelijken. Het overstappen van autoverzekering kan gemakkelijk met een van de online tools die beschikbaar zijn. Vaak zie je meteen welke verzekering het goedkoopst is. 

Leeftijd en waarde van de auto

De hoogte van de premie wordt bepaald door de dekking. Dit is weer afhankelijk van de leeftijd van de auto, zoals ook de waarde een rol speelt. In ons land heb je een WA verzekering, een WA beperkt casco verzekering en de WA volledige casco. Deze laatste wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd. De WA verzekering vergoedt alleen de schade die jij aanricht bij anderen en geldt als de minimaal verplichte verzekering. Vaak zijn auto’s die ouder zijn dan tien jaar op deze wijze verzekerd.

Dekt elke schade

Ben je WA beperkt casco verzekerd, dan is de schade die jij maakt bij anderen verzekerd en ben je verzekerd bij storm- en brandschade en schade door vandalisme. Deze verzekering is prima voor auto’s die tussen de zes en tien jaar oud zijn. De allrisk verzekering dekt elke schade. Tot zes jaar kun je prima een dergelijke verzekering voor je auto afsluiten. Wil je de verzekering met de beste prijs? Dan ga je vergelijken. Vergelijken kan je namelijk heel erg veel geld besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *