Alles wat je moet weten over het MD-100 certificaat

Als je in de IT-branche werkt, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het Microsoft Dynamics 365 Fundamentals (MD-100) certificaat. Maar wat is dit certificaat precies en waarom zou je het moeten halen? In deze blogpost verkennen we de basisprincipes van MD-100 en hoe het hebben van deze certificering je carrière ten goede kan komen. 

Wat is MD-100? 

De Microsoft Dynamics 365 Fundamentals (MD-100) certificering is een professioneel certificaat die je kennis en vaardigheden aantoont in het inzetten, beheren en administreren van Dynamics 365 diensten. Deze certificering is bedoeld voor professionals die hun expertise willen aantonen in het benutten van cloud services met Microsoft Azure en Dynamics 365. Daarnaast bereidt het mensen voor op meer geavanceerde certificeringen zoals de MD-200 of MD-101 certificering.  

Voordelen van certificering 

Het hebben van een MD-100 certificering opent nieuwe mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling. Het laat potentiële werkgevers zien dat je kennis hebt van Microsoft Dynamics 365 diensten en deze kunt gebruiken om oplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun behoeften. Bovendien kun je je zo onderscheiden van andere kandidaten die misschien niet hetzelfde niveau van ervaring of expertise met Dynamics 365-services hebben. Tot slot geeft het behalen van een MD-100 certificaat je ook toegang tot exclusieve bronnen zoals forums voor technische ondersteuning en kortingen op softwareproducten van Microsoft partners. 

Hoe haal je het certificaat? 

Een certificaat halen is relatief eenvoudig – je moet een examen afleggen over onderwerpen die te maken hebben met het implementeren, beheren en administreren van Dynamics 365 diensten. Ter voorbereiding op het examen zijn er verschillende online hulpmiddelen beschikbaar, zoals oefentests en studiegidsen die je kunnen helpen je vaardigheden aan te scherpen voordat je het eigenlijke examen aflegt. Daarnaast zijn er ook verschillende trainingen aangeboden door leveranciers als New Horizons of Global Knowledge die een uitgebreid overzicht kunnen geven van alle onderwerpen die op het examen aan bod komen.  

Je zou nu een goed begrip moeten hebben van wat een MD-100 certificaat is en waarom het gunstig kan zijn voor je carrière in de IT. Het behalen van dit certificaat geeft je toegang tot exclusieve bronnen en toont je kennis van Microsoft Azure en Dynamics 365, wat van onschatbare waarde kan zijn bij sollicitaties of promoties op je werk. Met een goede voorbereiding zou het behalen van een certificaat niet al te moeilijk moeten zijn – dus waarom niet vandaag nog beginnen met studeren? Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *