Usenet

Alle Usenet begrippen die jij moet kennen

Ben jij informatie aan het inwinnen over het gebruik van Usenet, maar snap je niet alle termen die er worden gebruikt? Dat is geen probleem. In deze blog leggen we jou de belangrijkste Usenet begrippen uit. Lees dus zeker verder.

Wat is Usenet?

Voordat we de verschillende Usenet begrippen uitleggen, is het handig om uit te leggen wat Usenet is. Wanneer jij een Usenet abonnement hebt kun je hier gebruik van maken. Usenet bestaat uit heel veel verschillende servers die verspreid zijn over de hele wereld. Hierdoor heb je toegang tot ontzettend veel informatie en kun je, compleet legaal, films en series downloaden om deze vervolgens te kijken wanneer je geen stabiele internetverbinding hebt. Het lijkt een ingewikkeld systeem, maar wanneer de belangrijkste Usenet begrippen kent, is alles duidelijk.

Retentie

Het eerste Usenet begrip is retentie. Dit is de tijd dat een Usenet-serviceprovider de bestanden bewaart die zijn opgeslagen op zijn servers. Met andere woorden: dit is de tijd dat gebruikers het desbetreffende bestand van Usenet kunnen downloaden. Hoe langer de retentie, hoe beter.

Payserver

Een payserver is een Usenet-serviceprovider waar je voor moet betalen. Hierdoor krijg je toegang tot de diverse nieuwsgroepen die Usenet biedt. Er zijn namelijk ook Usenet-serviceproviders die hun diensten (deels) gratis aanbieden. Deze noem je free servers.

Mbit

Op Usenet kun je dus eenvoudig en legaal diverse bestanden downloaden. De download- en uploadsnelheid wordt uitgedrukt in Mbit per seconde. Hierin staat Mbit voor megabit. Één megabit is gelijk aan een miljoen bit of 1000 kilobit. Het verschil tussen een MB en een Mbit, is een factor acht. Dit houdt in dat 1 MB gelijk is aan 8Mbit.

Meer weten over de Usenet begrippen?

Dit zijn wellicht de belangrijkste Usenet begrippen die jij moet kennen om Usenet te begrijpen. Wil je meer weten over de diverse Usenet begrippen? Kijk dan eens op de website van ViperNews. Dit is een Usenet-serviceprovider die jou graag meer informatie geeft over Usenet en waar je eenvoudig een abonnement kunt afsluiten. Voor specifieke vragen kun je ook altijd contact met hen opnemen. Zij helpen je graag verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *