student

5 tips voor sneller internet

Sneller internetten met je mobiele telefoon, of met een ander apparaat? Het hebben van een snelle en stabiele internetverbinding is belangrijk. Helaas ervaart men vaak genoeg trage verbindingen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Lees hier 5 tips die je kunnen helpen sneller internet te ervaren!

1. Locatie van router

Wist je dat de locatie van je router een groot verschil kan maken? Wanneer je gebruik maakt van WiFi, kun je sneller internet krijgen door je router goed te plaatsen. Hierbij wordt aangeraden de router zo centraal mogelijk in je huis te plaatsen. Ook wordt aangeraden de router niet op de grond, maar wat hoger te plaatsen. Verder is het handig deze rechtop te zetten (in plaats van plat).

2. Data only simkaart voor een bredere dekking

Bepaalde data only simkaarten, zoals een prepaid data sim, hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van andere simkaarten: in veel landen zijn er meerdere providers aangesloten. Hierdoor is de dekking beter, omdat de simkaart kan kiezen uit twee (of soms zelfs drie) mobiele aanbieders. Is ergens de verbinding niet goed? Dan kan er gebruik worden gemaakt van het andere netwerk!

Normaal gezien bevatten simkaarten één mobiel netwerk van één provider. Aangezien data simkaarten voor alleen internet zijn ontwikkeld, bevatten ze echter meerdere functies, waaronder dus twee of meer aangesloten aanbieders per land.

3. Upgrade je apparatuur

Hoewel een nieuwere smartphone niet je internetverbinding zelf sneller maakt, zal deze waarschijnlijk wel betere specificaties hebben die van invloed zijn op de snelheid waarop je het internet gebruikt. Zo zal een nieuwer apparaat bijvoorbeeld pagina’s en filmpjes sneller laden en bestanden sneller downloaden. Wanneer je op zoek bent naar sneller internet, zul je in de praktijk merken dat een sneller toestel hiermee zal helpen.

Het bovenstaande geldt voor smartphones, maar natuurlijk ook voor alle andere apparaten die via het internet werken, zoals tablets en laptops. Nieuwer betekent overigens niet altijd beter of sneller, want er worden soms ook bewust modellen gebracht die geschikt zijn voor een lager budget. Vergelijk daarom altijd specificaties van apparaten.

4. Verbonden apparaten minimaliseren

Wanneer je een verbinding deelt, kan de snelheid per apparaat worden verminderd. Zijn er apparaten die niet hoeven te zijn aangesloten? Wanneer je de verbinding hiermee verbreekt, kun je sneller internet verwachten.

5. Router updaten

Het is altijd aangeraden om je router te controleren voor updates. Zorg er voor dat je router up-to-date is, aangezien er regelmatig updates worden uitgebracht door fabrikanten. Deze werken vaak ook prestatiebevorderend. Daarnaast is beveiliging een goede reden om altijd te updaten. Een router die up-to-date is, is beter beveiligd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *