krachttraining

4 motivatietips om krachttraining vol te houden

Jezelf naar de gym slepen is voor de een eitje en voor de ander een struggle. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens onze dag niet. Het kan een grote uitdaging zijn om blijvend motivatie voor krachttraining hebben. In dit artikel daarom 4 tips om jou blijvend te motiveren. 

Tip 1: ga samen sporten

Door te sporten met een buddy zorg je ervoor dat je elkaar motiveert om naar de sportschool te gaan. Ga bijvoorbeeld sporten met een vriend(in), met je partner of familielid. Een buddy kan jou misschien net het juiste zetje geven of op je in praten als je geen zin hebt. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je elkaar tijdens de training uitdaagt om nog meer uit je work-out te halen. 

Tip 2: vaste dagen

Maak er een gewoonte van om op vaste dagen te sporten. Kijk goed naar jouw planning en situatie. Wanneer lukt het jou om te gaan? Blok deze dag(en) en tijd(en) vast in je agenda. En communiceer eventueel met je partner en/of vrienden dat je op dat moment dus niet beschikbaar bent voor andere dingen. Maak jouw trainingsmoment “heilig” en zorg er bewust voor dat er geen andere dingen tussenkomen. 

Tip 3: doe de dag ervoor geen cardio

Wil je het beste uit jouw krachttraining halen? Doe de dag ervoor dan geen cardio-oefeningen. Cardio doen heeft de dag erna namelijk een negatief effect op je prestaties. En dat is natuurlijk niet 

erg motiverend als je alles uit je training wilt halen. 

Tip 4: maak foto’s

Het kan ontzettend motiveren om te zien dat je progressie boekt. Maak daarom, thuis voor de spiegel, foto’s van jezelf. Bijvoorbeeld om de 2 weken of elke maand. Vergelijk de foto’s met elkaar en je zult zien dat je resultaat boekt. Hoe motiverend is dat?!

Meer tips voor krachttraining? Neem dan zeker een kijkje op de website krachttraining-vrouwen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *