reclamebureau

3 webdesign tips om je conversies een boost te geven

Aangezien alles online wordt opgezocht tegenwoordig, is het belangrijk om als bedrijf een aantrekkelijke website te tonen aan je bestaande en toekomstige klanten. Indien de website er namelijk goedkoop en/of professioneel uit ziet, zijn mensen geneigd snel van de website af te gaan omdat deze er niet echt uit ziet en een scam kan zijn. Een professioneel design is dus zeer belangrijk om klanten te behouden op je website en iets aan te kopen. Webdesign is dus zeer belangrijk als bedrijf. Een professionele webdesigner, zoals bijvoorbeeld webdesign groningen, hiervoor contacteren kan een goede eerste stap zijn.

Zet niet te veel tekst op je pagina’s

Indien je pagina’s op je website te moeilijk leesbaar zijn omdat er zoveel tekst op staat, zullen je klanten het snel opgeven om door heel je website te scrollen en alles te lezen. Indien je als bedrijf veel te zeggen hebt of veel uitleg wilt geven aan je klanten, is het beter om dit te spreiden over meerdere pagina’s. Gebruik zoveel mogelijk foto’s om het lezen lichter te maken.

Gebruik filmpjes

Veel mensen zijn het gewoon om niet meer te moeten lezen, maar enkel te kijken en te luisteren. Films en series zijn namelijk voor een reden zo populair geworden. Het is een makkelijkere, en luie, manier om informatie op te nemen zonder veel moeite te doen. Gebruik dus zeker filmpjes om je producten of services in de kijker te zetten. Ook kan je een filmpje maken over je bedrijf en zijn doen en laten. Zo verstaan je klanten makkelijker en sneller wat jij als bedrijf doet. Reclamebureaus zoals Buro Reng kunnen je hierbij begeleiden.

Niet té veel kleuren

Leuke en happy kleuren lijken misschien goed om klanten aan te trekken, maar het is vooral belangrijk om eerst na te denken welke kleuren je bedrijf best voorstelt. Indien je een bedrijf bent die vrolijke accessoires verkoopt, zijn flashy kleuren een goed idee. Indien je echter een bedrijf bent dat metaal verkoopt aan andere bedrijven, zijn de kleuren roos en groen een slecht idee. Kleuren weerspiegelen namelijk de ‘serieusheid’ en ‘echtheid’ van je bedrijf. Goed nadenken dus voordat je je favoriete kleur gebruikt in je bedrijfslogo en website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *