slot

Zo kan je je jouw bedrijf beter beveiligen

Als bedrijf wil je natuurlijk voorkomen om slachtoffer te zijn van een inbraak. Er zijn tegenwoordig allerlei manieren waarop je dat zoveel mogelijk kan voorkomen. Met de nieuwste technologieën zijn er steeds betere gadgets. Denk aan alarmsystemen, automatische verlichting, goede camera’s en zelfs afluisterapparatuur.  Het is verstandig om je bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen zodat je minder kans loopt op een inbraak. Wij zetten in dit artikel op een rijtje hoe je dit kan doen zodat de inbrekers jouw bedrijf voorbijlopen. 

Zorg dat de inbrekers niet naar binnen willen

Allereerst is het belangrijk dat je goede verlichting hebt bij je bedrijf. Inbrekers komen niet graag bij verlichte plekken en daar kan jij mooi gebruik van maken. Zorg dat de ingang van je bedrijf goed verlicht. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een buitenlamp met een sensor. Zo hoeft de lamp alleen maar aan als het ook echt nodig is. Daarnaast is het verstandig dat je een goed alarmsysteem hebt. Als het de inbrekers dan toch lukt om naar binnen te gaan gaat er een alarm af. De politie of het beveiligingsbedrijf krijgt hiervan een melding en kan ingrijpen. Ook jijzelf wordt op de hoogte gesteld. Het is wel van groot belang dat het alarm op de juiste manier is ingesteld. Anders komt de politie voor niets naar het bedrijf toe. Hier kan je een geldboete voor ontvangen en dat wil je voorkomen. Kijk ook naar de verschillende opties voor een bewakingscamera. Zo kan je later nog kijken hoe de inbrekers eruit zien als ze toch zijn binnen geweest. 

Voorkomen is beter dan genezen

Je wil natuurlijk dat de inbrekers helemaal niet binnenkomen. Zorg daarom dat het hang- en sluitwerk van je bedrijf in orde is. Als je gebruikt maakt van goede sloten dan schrikt dit ook inbrekers af. Denk niet alleen aan de deuren maar ook aan de ramen. Dit is namelijk ook een ingang waar veel inbrekers door naar binnen gaan. Zitten de scharnieren van je raam aan de buitenkant zorg dan dat je dievenklauwen installeert. Zo komen de inbrekers minder snel binnen via de ramen. Ook rolluiken zijn effectief als je de inbrekers via die weg buiten wil houden. Als je kijkt naar de sloten van je deuren is het belangrijk dat deze gecertificeerd zijn. Zo weet je zeker dat deze geschikt zijn om de inbrekers te weren. 

Zorg dat je opruimt

Als allerlaatste is het belangrijk dat je opgeruimd het bedrijf verlaat. Dit schrikt namelijk de inbrekers af. Het is van belang dat inbrekers niet kunnen zien wat voor waarde erbinnen is. Medewerkers moeten dus niet de waardevolle spullen laten slingeren als ze naar huis toe gaan. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat er buiten geen zakken of andere obstakels staan die de inbrekers kunnen gebruiken om te klimmen. Het is sowieso verstandig om eens te kijken naar de regenpijpen en muurtjes. Je kan deze makkelijk onbeklimbaar maken met bijvoorbeeld anti-klimbeugels. Als je goed nadenkt over je bedrijfspand en de beveiliging daarvan moet het lukken om die inbrekers weg te houden. Er zijn bovendien genoeg technische gadgets die je daarbij kunnen helpen. Zo slaan die inbrekers jouw bedrijf de volgende keer wel over! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *