ean

Wat is het EAN nummer op een product?

Het EAN nummer is wat in de volksmond beter bekend staat als de streepjescode. Als je wil weten wat het is, zoek dan naar dertien nummers onder de welkbekende reeks op het product. Deze zie je op webshops natuurlijk niet zo staan, maar het principe werkt zo goed als hetzelfde. Je vindt hier geen zwart-witte streepjes, maar als het goed is wel een reeks van dertien cijfers bij de productomschrijving. Dit nummer moet namelijk verplicht vermeld staan bij vrijwel elk product dat in een (web)winkel wordt aangeboden. In de vertrouwde streepjesvorm of de dertiencijferige reeks.

De voordelen van een EAN nummer

Hoewel een EAN nummer dus verplicht is als je een product wil verkopen, heeft het vele voordelen voor een (web)winkelhouder. Het neemt een hoop inventarisatieproblemen uit handen. Je hoeft niet meer handmatig te tellen hoeveel producten er nog op vooraard zijn en welke producten er (het meest) verkocht worden. Dat wordt met een enkele scanbeweging geregisterd. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de cijfers die uit de scanresultaten komen in de boekhouding verwerken.  Dat bespaart een hoop tijd en geld die je in je boekhouding moet steken. Het betaalt zichzelf op een bepaald moment uit. Je kan je webshop bijvoorbeeld opfleuren in die extra tijd en zo meer klanten trekken.

Een EAN nummer bestellen

Een EAN nummer bestellen doe je snel en makkelijk. Er zijn hier verschillende aanbieders voor. Als je de code in je winkelmandje stopt, kun je de code doorgaans al binnen een minuut gebruiken. Afhankelijk van de grootte van je bestelling kost de code meestal enkele euro’s tot slechts een paar cent per stuk. Als je grote plannen hebt met de verkoop van je product(en) dan haal je dat er zo uit! Zeker omdat het systeem van de streepjescode je alleen al geld bespaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *