Wat houdt werving en selectie marketing in?

In de krappe arbeidsmarkt kan het best lastig zijn om een goede kandidaat te vinden die bij jouw bedrijf past. De beste kandidaten hebben het talent waar je naar zoekt, maar de meesten hebben helaas al een baan. Het kan dan dus erg veel tijd en moeite in beslag nemen om iemand die vinden die past bij jouw organisatie. Wil je deze tijd en moeite besparen, schakel dan We Know People in. Zij doen de werving en selectie marketing voor jou, zodat jij het niet hoeft te doen. je kunt je dan focussen op je eigen doelen, want alles wordt voor jou verzorgd. 

Hoe werkt een werving en selectie bureau?

Heb je ervoor gekozen om een werving en selectie bureau in te schakelen? Dan moet je wel een aantal dingen weten over de werking ervan. Eerst maak je samen met het bureau afspraken over de samenwerking. Wat moet er gedaan worden? Wil je alleen advies? Of wil je het volledige proces aan hun overlaten? Het proces gaat als volgt. Je bespreekt welke vacatures beschikbaar zijn en naar wat voor kandidaat je op zoek bent. Het bureau zet dan allerlei middelen in om dit soort kandidaten te bereiken. Vervolgens zullen er gesprekken worden aangegaan met mogelijke kandidaten. Tot slot worden de kandidaten voorgelegd en kun je zelf met ze in gesprek. 

Tijdelijke vervanging nodig?

Stel je voor, een medewerkster is zwanger. Dan gaat zij natuurlijk met verlof. Wat je dan nodig hebt, is een vervanging zwangerschapsverlof. Iemand moet haar uiteraard gaan invallen en het is begrijpelijk dat je dit zo soepel mogelijk wilt laten verlopen. Je hebt dan iemand nodig die goed is in het vak en past bij jouw organisatie. Dan kan het ook best lastig zijn om de juiste persoon te vinden. Het kan namelijk veel tijd kosten. Gelukkig kan het bureau juist in dit soort gevallen ingeschakeld worden voor hulp. Ze gaan op zoek naar de ideale vervanging. Ze letten hierbij op vaardigheden en of ze de gehele periode beschikbaar zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *