Waarom is een paardenbox belangrijk?

Als u een paard heeft, is het belangrijk om een goede paardenbox te bezitten. Een paardenbox is bedoeld als verblijfplaats van een paard. Toch zijn paarden het liefst buiten. In deze blog gaan we vertellen waarom het toch belangrijk is om een paardenbox te kopen. 

Paarden hebben een plek voor zichzelf nodig waar ze kunnen slapen en uitrusten. Wanneer u uw paarden alleen maar buiten laat, hebben ze dit minder. Tevens is het met slecht weer ook belangrijk om uw paard binnen te zetten. Een paard kan hier namelijk van schrikken en zichzelf blesseren. Daarnaast zijn er nog een tal van andere reden om je eens te verdiepen in paardenboxen!

Veiligheid van uw paard 

Het is juist goed als uw paard vaak buiten is, alleen met regen, sneeuw en storm heeft een paard behoefte aan droogte en warmte. Als uw paard buiten staat tijdens storm is dit ook heel gevaarlijk, paarden kunnen schrikken of getroffen worden door bliksem. Ook als een paard hoeven heeft kan dit erg glad worden met sneeuw. De sneeuw onder de hoeven kan tot wel 10 cm dik worden, wat dus zorgt voor gladheid en kan zorgen voor vervelende blessures voor uw paard.  

Handigheid van een paardenbox 

Naast de veiligheid die u creëert voor uw paard is de paardenbox ook nog eens heel handig. In de paardenbox kunt u uw paard makkelijker verzorgen. Het paard heeft natuurlijk minder ruimte om te draaien wat het ideaal maakt voor de verzorging van de vacht, hoeven en het opzadelen van uw paard. Ook is uw paard altijd binnen en bij de hand. Het kan soms nog wel een lastig karwij zijn om uw paard uit de wei te halen om een stukje te gaan rijden. Paarden hebben hun eigen wil en kunnen hier wel eens totaal geen zin in hebben.  

Goedeuitstraling 

Daarbij geeft een paardenbox ook een goede uitstraling. Een paardenbox hoeft niet duur te zijn, het kan wel, maar hoeft natuurlijk niet. Een paard merkt geen verschil tussen een normale paardenbox of een wat duurdere box. Dit is puur de smaak of uitstraling van de rijder of manege. Er zijn heel veel verschillende soorten paardenboxen. Klik hier voor een groot assortiment aan paardenboxen in alle verschillende maten, materialen en kwaliteiten.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *