refurbished laptop

Voordelen van een refurbished laptop

Op zoek naar een krachtige laptop, maar wel op een lager budget?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Voor onder andere universiteiten en hogescholen is steeds vaker een laptop vereist, om nog niet te beginnen over kantoren en andere werkgevers waarvan de medewerkers een laptop moeten hebben. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een nieuwe laptop te kopen voor hun studie die voldoet aan de nodige eisen. Hoe komen zij aan een voordelige, maar toch krachtige laptop?

Een refurbished laptop, dat is de oplossing!

Wat bedoelen we met een refurbished laptop?

Bij refurbished laptops is een gebruikte laptop weer opgeknapt door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens wordt de nieuwe gebruiker blij gemaakt met de gebruikte laptop. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging nodig om ze weer optimaal te laten functioneren. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Bij refurbished laptops zit doorgaand een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht werd, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Voordelen van een refurbished laptop

Een refurbished laptop heeft een aantal voordelen die een nieuwe laptop of een tweedehands laptop niet heeft.

Het grote voordeel ten opzichte van nieuw gekochte laptops, is uiteraard de prijs. Een refurbished laptop wordt voor een lagere prijs ingekocht, en vervolgens weer in nieuwstaat gebracht door het reparatieteam.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Koopt u een tweedehands laptop, dan is deze vaak alleen ontdaan van alle data die op de harde schijf stond. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Doordat de laptops dus extra goed worden gecontroleerd, getest en gereinigd, bent u er zelfs bij een eerder gebruikte laptop dus zeker van dat alles goed werkt. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Reparaties zijn dan erg duur, als ze überhaupt nog mogelijk zijn.

Kies voor een duurzame laptop

Daarnaast zijn refurbished laptops en computers ook erg goed voor het milieu. In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe laptop, is bij een refurbished laptop geen nieuwe batterij nodig. Ook helpt u de schaarste van computerchips tegen te gaan. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *