Veiligheid voor nieuwe bedrijven

Veiligheid voor nieuwe bedrijven

Als ondernemer van een nieuw bedrijf zal je genoeg om handen hebben. Het financiële aspect, maar ook zeker aan administratie en ontwikkelingsplannen. Wanneer je bedrijf groeiende is komt er een moment dat meer personeel inschakelen onoverkomelijk is. Daarbij komt een groot aspect van veiligheid kijken. Het behalen van certificaten hiervoor kunnen je helpen dit op een georganiseerde en professionele manier uit te voeren. Een dergelijk certificaat is iso 45001 voor gezond en veilig werken. Ben je een startende ondernemer? En op zoek naar mogelijkheden voor het creëren van een veilige werkomgeving? Lees dan verder.

Belang van veiligheid

Naast dat het bij wet bepaald is aan welke veiligheidseisen moet worden voldaan binnen een bedrijf, is extra aandacht voor veiligheid essentieel. Een veilige werkvloer zorgt namelijk voor een betere sfeer binnen het bedrijf en werknemers zullen met meer tevredenheid naar het werk vertrekken. Bovendien kan het achterwege laten van belangrijke veiligheidsaspecten grote nadelige gevolgen hebben. Een ongeval op de werkvloer kan een hele grote postenkost worden, zeker wanneer het ongeval gevolg is van nalatigheid in de veiligheid tijdens het werk. Bespaar daarom niet overbodig op kosten om veilig werken mogelijk te maken.

Hoe toe te passen?

Je bent nu van de hoogte van het belang van een veilige werkomgeving, maar nu zal je je waarschijnlijk afvragen hoe je in de praktijk kan zorgen dat jouw werknemers veilig aan de slag kunnen. Ten eerste is het gebruik van juiste materialen van essentieel belang. Zorg dat er enkel apparatuur aanwezig is dat beschikt over een ce markering. Deze markering toont aan dat het product of object voldoet aan de eisen die zijn vastgesteld voor een veilig gebruik ervan. Veiligheid kan je ook aanpakken door middel van trainingen aan je personeel. Veel organisaties kiezen ervoor om een externe partij deze trainingen uit te laten voeren. Na afronding van dergelijke trainingen kun je daarnaast vaak ook een certificaat verkrijgen. Dit voegt gelijk weer extra waarde aan je bedrijf toe.

Goede voorbeeld

De veiligheid op de werkvloer wordt voor een groot deel bepaald door de eigenaar van het bedrijf. Geef het goede voorbeeld als je je op de werkvloer bevind, goed voorbeeld doet volgen. Daarnaast kan je zelf ook kritisch kijken naar een bedrijf. Dit doe je door te kijken naar eerdere bedrijfsongevallen of risico’s tijdens het werk. Analyseer deze zodat je weet waar het eerder mis is gegaan, hiervan kan je veel leren voor de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *