Vacature boekhouder Utrecht

Het komt vrij vaak voor dat er een vacature voor een boekhouder in Utrecht is. Een vacature boekhouder Utrecht is alleen niet eenzijdig. Je zou zeggen dat zo’n bekende functie heel duidelijk is, maar een boekhouder kan verschillende taken en verantwoordelijkheden hebben. Er is dus ook aardig wat verschil in vacatures voor boekhouders in Utrecht. Ieder bedrijf, klein of groot heeft baat bij een boekhouder. Je kunt dus een vacature boekhouder Utrecht tegenkomen voor grote bedrijven, maar ook voor een zelfstandige. Beide functies heten boekhouder, maar vragen om een andere invulling.

Opleiding

Om als boekhouder aan de slag te kunnen gaan moet je allereerst natuurlijk reageren op zo’n boekhouder vacature. Daar staan altijd eisen in waar je aan moet voldoen. Bijvoorbeeld je opleiding. Er zijn MBO-boekhouding opleidingen, maar soms wordt er ook gevraagd om HBO niveau. Er is geen gerichte HBO opleiding voor boekhouding. Toch verschilt het per vacature wat er gevraagd wordt. Je kunt altijd boven je opleidingsniveau proberen te solliciteren, maar bij veel sollicitanten, zul je er op basis daarvan snel tussenuit gehaald worden. Tenzij je een heel sterke motivatie hebt.

Salaris

Je salaris als boekhouder is ook afhankelijk van je opleidingsniveau. En daarnaast van het bedrijf waar je reageert op de vacature voor boekhouder. Zelfs per sector kan het salaris van een boekhouder anders zijn. Hoe meer ervaring of hoger je opleiding, hoe hoger je salaris zal zijn. Maar wanneer je gaat werken voor een zelfstandig ondernemer, kan het zijn dat deze simpelweg niet het geld heeft om je evenveel te betalen als je bij een groot bedrijf zou krijgen. Voor een boekhouder vacature Utrecht ligt het salaris dan ook tussen de € 1.500 en € 5.000 op basis van 40 uur per week.

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder is met name bezig met administratieve werkzaamheden. In een groter bedrijf werk je als boekhouder samen met de accountant. Een accountant heeft meer bevoegdheden dan een boekhouder. Als boekhouder ben je bezig met financiële gegevens van het bedrijf waar je werkt. Dit gaat over debiteuren, crediteuren en belastingen. Facturen en de jaarrekening vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de boekhouder. Als je naar boekhouder vacatures in Utrecht gaat kijken, moet je dit dus wel leuk vinden om te gaan doen. Bovendien moet je op de hoogte blijven van veranderingen in de wetgeving om je werk goed te kunnen doen.


Boekhouder voor zelfstandig ondernemer

Voor een zelfstandig ondernemer doet een boekhouder hetzelfde. Waar je in een groter bedrijf samen werkt met anderen in een team, ben je voor een zelfstandig ondernemer waarschijnlijk de enige boekhouder. Je houdt de financiën van je werkgever, dus de ondernemer, bij en kan bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor de belastingaangifte. Dit werkt voor een ondernemer net wat anders dan voor een bedrijf. Je hebt meer verantwoordelijkheid wanneer je de baan krijgt van zo’n boekhouder vacature Utrecht.

Kijk voor meer info op Boekjewinst.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *