kantoor

Tips voor de online zoektocht naar een kantoorruimte

Als ondernemer heb je niet altijd tijd in je agenda om naar een nieuwe kantoorruimte te kijken. Daarom starten veel ondernemers online al hun zoektocht naar een geschikt bedrijfspand. Maar waar let je dan eigenlijk op tijdens die online zoektocht? Er zijn natuurlijk allerlei sites waar je een aanvraag kunt indienen voor een geschikte ruimte, maar toch zien we dat mensen vaak zelf een locatie willen kiezen. Daarom geven we je in dit artikel graag een aantal tips hoe je zelf een geschikte ruimte kunt vinden tijdens de eerste fase van je zoektocht. 

Welke behoefte heb je bij een ruimte?

Voordat je op zoek gaat naar een kantoorruimte is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welke behoeften je hebt. Dingen waarbij je aan kunt denken zijn onder andere:

  • Hoeveel vierkante meter heb je nodig?
  • In welk deel van de stad wil je het liefst zitten?
  • Welke voorzieningen zijn gewenst?
  • Wil je een ruimte kopen of huren?
  • Wil je met meerdere ondernemers in een pand zitten? 

Manieren om te zoeken naar beschikbare kantoorruimtes

Er zijn verschillende manieren om geschikte ruimtes te vinden, maar het is belangrijk dat je alle mogelijke opties ontdekt. Dit kan best een tijdrovende klus zijn, maar het is wel noodzakelijk voordat je een beslissing kunt maken. Manieren om erachter te komen of er ruimtes beschikbaar zijn:

Ga naar bedrijfsverzamelgebouwen

Er zijn genoeg bedrijfsverzamelgebouwen die op dat moment ruimtes beschikbaar hebben. Zo heeft bedrijfsverzamelgebouw Champestate regelmatig ruimtes beschikbaar die volledig naar eigen wens in te richten zijn. Het voordeel is dat het pand 24 uur per dag beschikbaar is. Hierdoor kun jij als ondernemer jouw eigen werktijden bepalen. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer bedrijfsverzamelgebouwen. Plan daarom een dag in en ga een aantal gebouwen langs om te kijken of zij beschikbare ruimtes hebben. 

Ga op zoek naar borden

Ga op zoek naar borden waar aangegeven is dat er ruimtes beschikbaar zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij woningen. Woningeigenaren plaatsen vaak een bord met “te koop” in de tuin, zodat mensen zien dat die woning te koop is. Ditzelfde gebeurt ook bij bedrijfspanden. De meeste kantoorgebouwen met beschikbare ruimtes plaatsen borden aan de buitenkant van het gebouw met daarop de contactinformatie van de verhuurmakelaar. Zie je een gebouw waar je in geïnteresseerd bent? Dan hoef je enkel nog contact op te nemen met de makelaar. 

Neem een kijkje op Funda

Funda is een platform waarbij je kunt aangeven in welke plaats je op zoek bent naar een kantoorruimte. Het is een platform waar bedrijven die een ruimte beschikbaar hebben op adverteren. Je geeft dus aan in welke prijsklasse je een ruimte wilt kopen of huren en in welke plaats. Vervolgens krijg je in één overzicht alle beschikbare panden te zien. Er zit echter wel een nadeel aan. Niet alle bedrijven adverteren op Funda of andere platformen. Hierdoor kan het dus zijn dat er veel meer beschikbare ruimtes op de markt zijn, maar die kom je dus niet tegen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *