tuin

Tips om de tuin bij je woning te betrekken

Zorg dat de tuin bij je woning het verlengde vormt van de woonkamer. Dit is niet altijd even gemakkelijk! Hoe zorg je dat de stijl die je in huis gebruikt, ook buiten de deur zichtbaar is? In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen om je tuin bij de woning te betrekken. Heb je bijvoorbeeld al een loungeset op het terras staan, welke qua stijl past bij de meubels die je in de woon- of eetkamer gebruikt? Mocht de loungeset direct tegen de woning aan staan, dan is het belangrijk dat de kleur hiervan past bij de kleuren die je in huis gebruikt. 

Kijk nog eens naar de stenen van je terras 

Vaak wordt de tuin los van de aangrenzende woonkamer in huis ontworpen. Dit betekent dat bij het selecteren van de stenen of tegels voor het terras geen of nauwelijks rekening wordt gehouden met de kleur van vloer binnen. Een van de mogelijkheden om je tuin nog meer bij je woning te betrekken, is door nog eens kritisch naar je stenen of tegels te kijken. Mogelijk is het interessant om het terras opnieuw te laten leggen met een andere tegels, die beter past bij de houten- of bijvoorbeeld PVC vloer in huis. 

Voorzie de tuin van een veranda 

Niet alleen het opnieuw leggen van het terras kan een goede optie zijn om de tuin bij je woning te betrekken. Ook kiezen steeds meer huishoudens voor een veranda tegen hun woning aan. Het natuurlijke van het hout van een veranda past bij de tuin, maar ook bij het interieur in huis. Immers, veel mensen kiezen tegenwoordig voor een vloer van hout, laminaat of PVC. Iets wat qua uitstraling goed past bij het hout van de veranda. Daarbij biedt de veranda je de mogelijkheid om al vroeg in het jaar naar buiten te gaan. De overkapping biedt beschutting en houdt de warmte enigszins vast. Naast een houten veranda kan ook een glazen tuinkamer een optie zijn. 

Gebruik groen in de tuin en je woonkamer 

Zorg dat er voldoende groen in de tuin staat. Denk aan een paar grote struiken met vrolijke planten. Naast het groen wat je in de borders van je tuin poot, is het belangrijk om ook in huis voldoende groen te gebruiken. Denk aan een paar grote kamerplanten! Niet alleen zorgt dit dat het contrast tussen de tuin en je woning minder groot is. Ook maakt het je woonkamer gezellig. Niet onbelangrijk, de grote kamerplanten zorgen dat de lucht in huis gezuiverd wordt. Er zijn verschillende grote kamerplanten te vinden welke zelfs bij mensen zonder groene vingers overleven! Het maakt dat het niet hebben van groene vingers niet langer een reden is om de planten uit je woning te laten. 

Hang leuke lampjes op in de tuin 

Met de reeds gegeven tips, zorg je dat de tuin overdag beter aansluit op je woning. Je wilt echter ook in de avond van de tuin kunnen genieten. Zorg er daarom voor dat je een aantal lampjes in de tuin ophangt. Met name lichtsnoeren zijn momenteel erg populair! Het voorkomt dat de tuin een donker gat vormt in de avond en daardoor totaal wegvalt bij de rest van je huis. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *