Outplacement in rotterdam

Een outplacement traject in Rotterdam nodig? Ga voor een outplacement traject in Rotterdam naar Loopbaanpoort.nl. Na een onvrijwillig ontslag kun je de hulp van een outplacement coach goed gebruiken. Het was immers jouw eigen keus niet om je werkgever te verlaten. Je bent onvoorbereid om het vervolg van je loopbaan op een andere plaats te continueren. Gelukkig zijn er de coaches van Loopbaanpoort die er hun werk van hebben gemaakt om mensen te helpen na onvrijwillig ontslag.

Het kan de beste overkomen; na een reorganisatie is er geen plek meer voor jouw functie . Misschien kun je niet meer meekomen en wellicht vindt men dat je niet meer binnen het bedrijf past. Hoe dan ook, onvrijwillig ontslag is geen pretje. Als je zelf de organisatie wil verlaten heb je waarschijnlijk van te voren al een soort plan opgesteld. Je hebt al een idee van wat je erna wil gaan doen. Je gooit hier en daar een lijntje uit om te polsen of en waar er een plek voor je is. Misschien heb je zelfs al wel een aanbod voor ander werk ontvangen.

Of je volgt alvast naast je huidige werk een opleiding als opmaat naar ander werk. Al deze zaken zijn bij onvrijwillig ontslag niet aan de orde. Bij onvrijwillig ontslag is de kans groot dat je met een rotgevoel achterblijft. Met gevoelens van rouw omdat je je ondergewaardeerd en afgedaan voelt. Om vanuit deze gevoelens met het benodigde zelfvertrouwen een stap voorwaarts te doen kan een hele opgave zijn. Je weet niet meer zo goed wat je te bieden hebt aan een eventuele nieuwe werk-opdrachtgever. 

Hoe werkt het allemaal ook alweer?

Het kan een lange tijd geleden zijn dat je voor het laatst hebt gesolliciteerd. Een cv opmaken, een sollicitatiegesprek voeren, hoe gaat dat ook alweer allemaal in zijn werk? Op zo’n moment is het een goed idee om extern hulp in te roepen. Hulp in de vorm van een persoonlijke en vaste coach. Een outplacement coach. Een outplacement coach van Loopbaanpoort is bij uitstek geschikt en geclassificeerd om je met deze voor jou moeilijke materie te helpen. Met een persoonlijke en ook praktische aanpak.

Het begint voor jou met een gesprek met één van onze coaches. Dit eerste gesprek is kosteloos. In dit gesprek verkennen we wat jouw noden en wensen zijn. We kijken wat jij nodig hebt voor het traject naar nieuw werk. Omdat nu eenmaal niemand hetzelfde is en voor iedereen de route anders verloopt, zal dit traject maatwerk zijn. De één wil al direct gaan solliciteren, de ander wil zich langer voorbereiden, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Samen gaan we aan de slag

Wij houden over het algemeen een bepaalde (volgorde) aan. Om te beginnen kijken wij samen met jou naar je competenties. Wat zijn jouw talenten en vaardigheden. Ook brengen we jouw persoonlijkheid in kaart. Dit alles vormt jouw Persoonlijk profiel. Hierdoor krijg je weer meer zelfvertrouwen om met je mee te nemen om je nieuwe plek op de arbeidsmarkt te gaan veroveren. 

Van daar uit gaan we aan de slag met je Zoekprofiel. We brengen in kaart wat je het beste zou passen qua werk. Dit doen we onder andere aan de hand van beroepskeuze testen, huiswerkopdrachten en netwerkactiviteiten. Ook krijg je de beschikking over een account bij Jobport. Zichtbaarheid op sociale media als Linkedin worden zeker niet vergeten.

Vervolgens volgt er een stuk hulp bij sollicitaties. Geschikte vacatures vinden, sollicitatie procedures ontleden, een mooi cv schrijven, gesprekken voorbereiden etcetera. Bij dit alles maakt het overigens niet uit of je in loondienst gaat werken of dat je als zelfstandige verder wilt gaan.

Je hoeft er niet alleen voor te staan

Weet: je hoeft er niet alleen voor te staan na een onvrijwillig ontslag. Met de juiste support kom jij uit het dal en de kans is groot dat je nieuwe loopbaan (en daarmee ook je privéleven) er beter uitziet dan vóór je onvrijwillige ontslag. Je hebt goed nagedacht over jezelf en over wat je wilt bereiken in je leven. Je hebt nagedacht over waar je wilt zijn in het leven. Je hebt gekozen voor jezelf na een grondige evaluatie. Dit vormt een solide basis waarop je je verdere loopbaan kunt bouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *