Cuba

Op reis naar Cuba? Lees hier de Do’s en Don’ts voor een onvergetelijke vakantie!

Cuba, het Caribische eiland doordrenkt met geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen, trekt jaarlijks duizenden reizigers aan. Om ervoor te zorgen dat je vakantie in dit fascinerende land een succes wordt, zijn er enkele belangrijke do’s en don’ts om in gedachten te houden.

Vooral wel doen in Cuba

  1. Ontdek de cultuur: Cuba staat bekend om zijn rijke cultuur, variërend van muziek en dans tot kunst en literatuur. Meng je met de lokale bevolking, bezoek lokale markten en geniet van live muziek in de straten. Leer een paar basiszinnetjes in het Spaans om gemakkelijk te communiceren en meer van de lokale cultuur te begrijpen.
  2. Proef de lokale keuken: Laat de kans niet voorbijgaan om de heerlijke Cubaanse gerechten te proeven. Van ropa vieja tot ropa vieja, Cubaanse gerechten zijn een smaakexplosie. Probeer ook de lokale streetfoodmarktjes voor een authentieke ervaring.
  3. Verken de natuurpracht: Cuba is gezegend met adembenemende natuurlijke schoonheid, van witte zandstranden tot weelderige groene valleien. Verken nationale parken zoals Viñales en Topes de Collantes om de diverse flora en fauna van het eiland te ontdekken.
  4. Reis met de lokale vervoersmiddelen: Maak gebruik van de lokale vervoersmiddelen, zoals de kleurrijke oldtimers en bicitaxis. Het is niet alleen een handige manier om je te verplaatsen, maar ook een kans om meer te leren over de geschiedenis van deze iconische voertuigen.

Vooral niet doen in Cuba

  1. Overschat de internettoegang: Internettoegang kan in Cuba beperkt zijn en vaak traag. Verwacht niet dezelfde connectiviteit als thuis. Gebruik deze gelegenheid om jezelf los te koppelen en volledig van je vakantie te genieten.
  2. Verwaarloos je gezondheid: Drink geen kraanwater en vermijd ijsblokjes in je drankjes om gezondheidsproblemen te voorkomen. Neem ook voldoende zonnebrandcrème mee en bescherm jezelf tegen muggenbeten, vooral als je natuurgebieden bezoekt.
  3. Negeer de lokale gewoonten: Respecteer de lokale gewoonten en tradities. Fotografeer mensen niet zonder toestemming en kleed je respectvol, vooral bij het betreden van religieuze plaatsen.
  4. Wissel geld niet op straat: Wissel geld alleen bij officiële geldwisselkantoren en banken om oplichting te voorkomen. Gebruik daarnaast liever contant geld, aangezien creditcards niet overal geaccepteerd worden.

Verder zul je ook een visum voor Cuba nodig hebben voor een vakantie. Door deze eenvoudige do’s en don’ts in acht te nemen, zul je een authentieke en zorgeloze ervaring beleven tijdens je vakantie in Cuba. Laat je betoveren door de unieke charme van dit Caribische eiland en geniet van elke moment van je reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *