Luchtbevochtiging voor voedsel

Vandaag de dag wordt er nog te veel voedsel verspild, jaarlijks gooien we 34 kilo voedsel per persoon weg. Dit cijfer moet omlaag en er zijn enorm veel tips waardoor u uw steentje kan bijdragen. De belangrijkste tip is om etenswaren op de juiste temperatuur te bewaren of goed te verpakken met behulp van Supervac vacumeermachines. Door voedsel goed te koelen, blijft het langer vers en wordt eten minder snel weggegooid. Bij veel supermarkten zien we dat er verschillende technieken worden toegepast, om voedselverspilling tegen te gaan. Zo zijn er 35% stickers, deze stickers worden toegepast bij producten die bijna hun houdbaarheidsdatum bereiken. Daarnaast maken etenswaren winkels gebruik van diverse koelsystemen. Een van de innovatiefste koelsystemen is mist boven uw verse producten in de vorm van microdruppels. Wilt u als bedrijf ook voedselverspilling tegen gaan? Onderstaand leest u alles over de werking van het innovatieve luchtbevochtigingssysteem en de toepassing hiervan.

Hoe houdt u uw etenswaren vers en koel?

In supermarkten verschijnt het steeds meer, apparaten boven de groente en fruit schappen die mist besproeien over de producten. Maar wat is dit voor mist en waarvoor dient het? De mist die wordt verspreid, is watercondens. Deze manier van luchtbevochtiging zorgt ervoor dat voedsel langer koel en beter vers blijft. Het gevolg is dat er minder groente en fruit wordt weggegooid, de temperatuur in het schap circa vijf graden daalt en producten twee tot vijf dagen langer in het schap blijven liggen. Uiteindelijk leidt dit tot een omzetstijging voor de supermarkt. Tot slot zorgt de mist er ook voor dat er geen insecten in de buurt van het voedsel komen, dit is net zo hygiënisch voor de consument.

Bij de introductie van dit product waren consumenten in de supermarkt erg verbaasd. Niemand begreep het nut van het product en sommige waren bang voor het legionella gevaar.  Legionella is en bacterie waar men besmet mee kan raken door het inademen van kleine waterdruppeltjes. Inmiddels is het nut van het product duidelijk en is er bewijs dat het apparaat geen schade kan brengen aan de gezondheid. Het watercondens is namelijk gefilterd water zonder toevoegingen. Bovendien zorgt de mist er niet voor dat de producten natter worden, ze verliezen enkel minder vocht.

Luchtbevochtiging voor in uw bedrijf

Niet alleen in supermarkten is mist een super handige toevoeging. De apparatuur zou toegepast kunnen worden in de hele voedselketen. Denk hierbij aan de opslag en transport maar ook aan andere verkooppunten, zoals de groenteboer. Wilt u dat voedsel langer vers blijft en goed gekoeld wordt? Bekijk dan eens deze food machines!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *