Krediet nodig? Dit zijn je mogelijkheden

Krediet nodig? Dit zijn je mogelijkheden

Heb je wat extra financiële middelen nodig, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis, auto of voor een investering in je bedrijf? Dan kun je er op verschillende manieren voor zorgen dat dit krediet voor je beschikbaar komt. Zo kun je een lening afsluiten bij een bank, maar er zijn nog veel meer manieren om dit slim aan te pakken en ook ontzettend veel aanbieders. Ben jij op zoek naar krediet voor een grote aankoop, maar weet je niet goed waar te beginnen? Lees dan snel verder om meer te leren over de mogelijkheden die je hebt om krediet te krijgen én de beste tips voor het snel regelen van je krediet.

De verschillende mogelijkheden om krediet aan te vragen

Heb je als consument krediet nodig voor de aankoop van een auto, woning of gewoon omdat je wat extra financiële ruimte nodig hebt? Dan kun je gebruikmaken van verschillende opties om dit krediet af te kunnen nemen. Hieronder zijn de belangrijkste manieren voor je verzameld.

Het afsluiten van een lening

Eén van de bekendste manieren om extra krediet te verkrijgen als particulier, is het afsluiten van een lening. Dit kun je doen bij een bank, maar ook bij bijvoorbeeld een autodealer of door een aankoop te doen en deze in termijnen te betalen. Aan het afsluiten van een lening zitten een aantal belangrijke voor- en nadelen, namelijk:

De voordelen van een lening

 • Je kunt het geleende geld gebruiken om extra financiële ruimte te creëren en zo financiële problemen voorkomen;
 • Je kunt het geleende geld gebruiken voor een grote aankoop die je anders niet zou kunnen doen omdat je te weinig spaargeld hebt; 
 • Je leven kan positief veranderen doordat je het geleende geld gebruikt voor een belangrijke mijlpaal in je leven, zoals het kopen van een huis of het bekostigen van je studie.

De nadelen van een lening

 • Geld lenen kost je altijd geld, je betaalt vrijwel altijd een percentage aan rente over de lening; 
 • De rente op een persoonlijke lening is vaak relatief hoog;
 • Sluit je een lening af voor een grote aankoop? Dan kan het zijn dat je langer bezig bent met het afbetalen van je lening, dan dat je de aankoop zelf in huis hebt;
 • Sluit je een maximale lening af, waarbij je dus het hoogst mogelijke bedrag leent? Dan moet je ook een relatief hoog maandbedrag betalen, waardoor je maandlasten erg hoog zijn. 

Het gebruiken van een kredietkaart

Een andere manier om aan extra krediet te komen, is door een creditcard te nemen. Hieronder worden de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruiken van een creditcard toegelicht.

De voor- en nadelen van het nemen van een creditcard

 • Een creditcard hoeft niets te kosten; tegenwoordig kun je gemakkelijk online een gratis kredietkaart aanschaffen; 
 • Met een creditcard kun je een betaling tijdelijk uitstellen en deze aan het eind van de maand laten afschrijven. Zo kun je een aankoop doen terwijl je bijvoorbeeld wacht op de uitbetaling van je salaris.
 • Met een creditcard kun je op internationale websites gemakkelijk betalingen voldoen.
 • Kun je je openstaande bedragen niet betalen aan het eind van de maand? Dan moet je rente betalen over het bedrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *