Waar vind ik een illustrator prenten?

Waar vind ik een illustrator prenten?

Een goede illustrator van prenten vind je bij Creativli Design. De huisstijl heeft veel vrolijke kleuren en brede oppervlakken. Doordat er voornamelijk met verf wordt gewerkt, in plaats van met potlood, geeft dat het totaalplaatje een nog vriendelijker effect. Dat spreekt met name erg jonge kinderen aan. Dat is precies de doelgroep die gek is op prentenboeken of boeken waarin tekeningen belangrijker zijn dan de eigenlijke tekst. Wanneer de prenten in het oog moeten springen, is deze stijl zeker geschikt voor jouw verhaal. Dan wordt het verhaal al bijna uit zichzelf verteld en doet het er niet toe als niet elk woord helemaal wordt begrepen.

De specialisatie van Creativli Design

Creativli Design werkt graag met en voor kinderen, met name de allerkleinsten. Dat is te zien in de huisstijl, waar voornamelijk met grote vlakken en eenvoudig en zacht kleurgebruik wordt gewerkt. Dieren zijn een geliefd onderwerp voor allerlei sprookjes en andere fantastische verhalen. Zij hebben dan altijd een vriendelijke uitstraling, zodat de kleintjes vanaf drie jaar er volop van kunnen genieten. Ook voor wat meer ´volwassen´ prenten wordt deze vriendelijke stijl gebruikt. Ongeacht welke leeftijd, spreekt dat veel mensen aan. De prenten worden natuurlijk altijd aan de doelgroep aangepast.

Werkt een illustrator prenten alleen voor kinderen?

Een illustrator prenten hoeft zeker niet alleen voor kinderen te werken. Het wordt ook steeds populairder om prentenboeken te laten maken voor volwassenen. Voor nieuwkomers of mensen met een migratieachtergrond kunnen prentenboeken met een volwassen thema een fijne manier zijn om op een eenvoudige manier wat meer context te krijgen bij een anders inhoudelijk ingewikkeld verhaal. Ook bij ouderen of dementerenden kunnen kleurrijke platen zijn om de communicatie te vergemakkelijken. Prenten zijn dus zeker niet alleen aan kinderen besteed. Informeer gerust bij Creativli Design als je een dergelijk project in gedachten hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *