Verjaardag

Huur een Sarah pop als verrassing

Steeds vaker zie je in tuinen opblaasbare Sarah poppen voorbijkomen. En waarom ook niet? Een Sarah pop geeft een beeld van een oude vrouw, maar dat kan je natuurlijk met een korreltje zout nemen. Het is namelijk een traditie en die kan je als verrassing in een leuk jasje steken. 

Waar komt de Sarah pop vandaan? 

Als we het hebben over de pop dan hebben we het over een traditie. De oorsprong ligt in de tekst van de Bijbel. In de tekst wordt gesproken over Abraham en Sarah die ruim over de 100 jaar oud werden. Daaruit werd opgemaakt dat het om waardige personen ging met veel wijsheid. Als een vrouw 50 jaar wordt, dan wordt ze geen Sarah maar dan ziet ze Sarah. Oftewel dan ziet ze de leeftijd van een waardige vrouw met veel wijsheid. 

Voor de huidige tijd is de leeftijd van 50 jaar bereiken geen uitzondering meer, maar vroeger was dat anders. Die mijlpaal was maar voor een klein groepje mensen geschikt en het was dan ook een bijzonder moment in iemand haar leven. Tegenwoordig worden we gemiddeld genomen ouder en zien dus ook meer mensen de Sarah Pop. 

Vroeger werd Sarah gegeven als pop van brood, later werden daar ook vruchten aan toegevoegd. De versieringen werden steeds uitgebreider en het werd bijna onmogelijk om de pop nog voldoende te kunnen versieren. Toen is men over gegaan op stoffenpoppen die beter versierd konden worden. Tegenwoordig worden de poppen ook in de tuin gezet als opblaaspop om zo het feest groter te maken en iedereen in de omgeving het te laten weten. 

Je kan een opblaasbare Sarah huren voor in de tuin

Vaak is de leeftijd van 50 jaar bereiken een reden voor een groot feest. Dat betekent dat er familie en vrienden worden uitgenodigd, meestal met lekker eten erbij en daar hoort natuurlijk een leuke entourage bij. Het huren van een Sarah pop is dan ook uitstekend geschikt om de locatie aan te kleden. Het geeft sfeer, het thema is duidelijk en er is een leuke plek binnen de locatie om onvergetelijke foto’s te maken. Leuk om later nog terug te kunnen kijken als herdenking. 

Wat kost een opblaasbare Sarah pop huren? 

Er zijn veel verschillende maten en soorten poppen die je kan huren. Maar ook verschillende opties waar je uit kan kiezen. Je hebt bijvoorbeeld een pop van 3 meter hoog, maar ook van 4 meter hoog. Daar zit natuurlijk prijsverschil in. Ook kan je ervoor kiezen om de pop te laten bezorgen of zelf op te halen. Dan is het nog afhankelijk van de tijd dat je de pop huurt. Wil je hem een dag, een weekend of misschien zelfs een week huren? Vaak is hoe langer de huurperiode hoe goedkoper in verhouding de dagprijs wordt. 

Een Sarah pop mag nat worden en kan dan ook aan de lucht drogen. Berg hem niet nat op, want daar kan de stof niet tegen. Het is verstandig om minimaal één maand van tevoren de pop te reserveren om er zeker van te zijn dat je niet misgrijpt. Voor een man huur je natuurlijk een Abraham pop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *