chauffeur

Hoe werkt de medische keuring voor een groot rijbewijs?

Wanneer u een groot rijbewijs (C, CE, C1, C1E, D, DE of D1E) wilt vernieuwen of verlengen, dan is het verplicht om een rijbewijskeuring te doen. Elke vijf jaar, is het dus nodig om deze keuring voor groot rijbewijs te doen om jouw rijbewijs te kunnen verlengen. 

Als chauffeur zit u vaak uren op de weg in grote en zware voertuigen. Dit vraagt om veel verantwoordelijkheid van u als chauffeur. Om deze reden zijn de rijbewijskeuringen verplicht.

Voor uw rijbewijskeuring vult u eerst de gezondheidsverklaring van het CBR in, die u kunt vinden op hun site. Wanneer u deze heeft ingevuld, kunt u een afspraak maken bij een gespecialiseerde keuringsarts. Neem naar uw afspraak een leeg keuringsverslag mee, de arts zal hier zijn bevindingen op noteren. 

Het keuringsverslag kunt u per post ontvangen of online vinden via mijnCBR.

Wanneer u alles online regelt, logt u in bij mijnCBR met uw DigiD met sms-code. De gezondheidsverklaring kunt u gemakkelijk online invullen. Nadat de gezondheidsverklaring is beoordeelt, ontvangt u een keuringsverslag in uw persoonlijke mailbox. Op deze brief staat een unieke ZD-code (ZorgDomein). Nu kunt u een afspraak maken bij een keuringsarts.

Wilt u liever alles op papier doen? Dan is de eerste stap om naar de gemeente te gaan. Dit hoeft niet bij uw eigen gemeente, maar bel van te voren even om te vragen of ze gezondheidsverklaringen verstrekken. De gezondheidsverklaring vult u in en stuurt u op naar het CBR. Wanneer deze beoordeelt is, ontvangt u het keuringsverslag per post. Nu kunt u een afspraak maken bij een keuringsarts. Na de afspraak stuurt u zelf de papieren weer op naar het CBR.

De uitslag van de rijbewijskeuring wordt uiteindelijk via het CBR bekend gemaakt. Wanneer u goedgekeurd bent, neemt u deze goedkeuring en een pasfoto mee naar het gemeentehuis.

Het is belangrijk dat u een goede gespecialiseerde arts opzoekt voor de rijbewijskeuring. Neem dus de tijd om online te zoeken naar goede bedrijven die deze service aanbieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *