tips

Gouden tips voor jou! Lees hier de 3 dingen die je moet doen bij ontslag!

Ontslag is er in verschillende vormen. Je kan zelf ontslag hebben ingediend omdat je een nieuwe baan aangeboden hebt gekregen, misschien ben je van plan om te reizen of weer aan een studie te beginnen. In het ergste geval ben je ontslagen door je werkgever om een bepaalde reden. Aangezien iedere situatie compleet anders is hebben wij 3 basis tips voor je op een rijtje gezet die je meteen moet doen wanneer je ontslagen bent door je werkgever! 
 


Tip 1. Zorg voor een ontslagregeling 


Door verschillende redenen kan je ontslagen worden. Daarom is het belangrijk om voor een ontslagregeling te zorgen. Dit betreft een schriftelijke regeling die zaken rondom ontslag tussen jou en de werkgever in kaart brengen die belangrijk zijn. De onderdelen die hierin staan zijn bijvoorbeeld: de rechten die je hebt omtrent het aanvragen van een WW-uitkering, geldende opzegtermijn en de transitievergoeding. Ontslagen worden is verschrikkelijk, maak daarom goed gebruik van de mogelijkheden die aangeboden worden door het UVW.  

Tip 2. Maak een nieuw plan! 

Na de teleurstelling is het belangrijk om niet in de negatieve gemoedstoestand te blijven. Maak daarom een nieuw plan die je verder gaat helpen in de toekomst. Misschien kies je ervoor om even te ontspannen en na te denken wat je vervolgstap wordt. Wellicht wil je op reis om tot nieuwe energie te komen of juist werken in een andere branche wat je beter ligt.  

Tip 3. Start de nieuwe zoektocht! 

Wanneer je weer goed tot rust bent gekomen en nieuwe frisse energie en motivatie hebt om te beginnen wordt het tijd om nieuw werk te zoeken! Maak bijvoorbeeld een top 10 lijst van bedrijven of organisaties die je interesse hebben gewekt en benader deze met een ambitieuze motivatiebrief. Ga er goed voor zitten en noteer duidelijk wat je kwaliteiten zijn en wat je komt bieden. 

Toch zelf ontslag ingediend voor welke reden dan ook? Verdiep je dan in een beëindigingsovereenkomst. Wellicht kan je na het wederzijds goedvinden met je werkgever weer terugkomen bij je oude werkplek. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *