raam

Goedkope zonwering

Op zoek naar goedkope zonwering voor je huis? Een airconditioning, rolluiken of zonneschermen kosten vaak al gauw behoorlijk veel geld. Niet iedereen heeft dat geld zomaar over om deze vormen van zonwering aan te schaffen. Gelukkig is er ook een goedkoper alternatief, zonwerende raamfolie. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over deze zonwering.

De naam van het artikel zegt eigenlijk al wat het precies is. Het is een folie wat je op je ramen kunt plakken. Het folie is voorzien van een zonwerend effect, vaak bevat het een tint die zorgt voor minder doorlating van zonnestralen en die dus warmte en zonlicht tegenhoudt, precies wat je wilt als het zomer is en de thermometer in je tuin misschien wel de 30 graden aanraakt.

Wat is het effect van zonwerende raamfolie?

Het raamfolie met zonwerende effect zorgt vaak voor zo’n 5 graden temperatuurverschil. Dit lijkt misschien niet zoveel, maar een verschil tussen 30 graden en 25 graden is toch wel goed merkbaar. Daarnaast bevatten veel van deze raamfolies een donkere tint en heb je dus minder last van het felle zonlicht, een soort zonnebril effect.

Zonwerend folie is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het is belangrijk dat je het juiste type kiest. Je dient er bijvoorbeeld rekening mee te houden dat het folie geschikt is voor het type raam dat je hebt. Je kunt niet alle folies namelijk op alle soorten ramen plakken in verband met de kans op thermische breuken. Daarnaast zijn er folies die hechten door statische ladingen en folies die hechten door een plaklaag. Een statische folie kun je eenvoudig aanbrengen en verwijderen of verplaatsen. Een folie met plaklaag daarentegen niet, zodra die is aangebracht kun je het niet meer verplaatsen. Folies met zonwerend effect zijn verkrijgbaar vanaf € 3,-. Voor dit bedrag heb je een klein stukje folie van een halve meter. Het wordt meestal per rol verkocht óf voor je op maat gesneden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *