Giftcard maken voor je webwinkel? Pro’s en con’s op een rijtje

Giftcard maken voor je webwinkel? Pro’s en con’s op een rijtje

Ben je op zoek naar een manier om je webwinkel te laten groeien en meer klanten aan te trekken? Dan is het waardevol om het gebruik van giftcards te overwegen. In dit artikel zetten we de pro’s en con’s van het aanbieden van giftcards voor jouw webwinkel op een rijtje.

Wat is een giftcard? 

Een giftcard is een voorafbetaalde kaart die klanten kunnen gebruiken om producten of diensten te kopen bij een specifieke webwinkel of fysieke winkel. Het werkt als een cadeaubon met een bepaalde waarde die kan worden ingewisseld voor goederen of diensten. Giftcards zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en waardes en worden meestal gebruikt als cadeau voor vrienden, familie of collega’s. 

De Pro’s van giftcards

  • Meer verkoop: Giftcards kunnen je omzet stimuleren doordat klanten meer geld uitgeven dan de waarde van de giftcard. Bovendien kunnen giftcards ook worden gebruikt als een marketinginstrument om nieuwe klanten aan te trekken.
  • Flexibiliteit: Giftcards bieden klanten de vrijheid om te kiezen wat ze willen kopen in je webwinkel. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als ze niet weten wat ze moeten geven als cadeau of als ze meerdere items willen kopen.
  • Klanttevredenheid: Klanten zijn vaak tevreden met giftcards, omdat ze het gevoel hebben dat ze meer waar voor hun geld krijgen en omdat het hen tijd en moeite bespaart bij het vinden van een cadeau.
  • Eenvoudig beheer: Het beheer van giftcards kan relatief eenvoudig zijn, vooral als je gebruikmaakt van een webwinkel platform dat giftcards ondersteunt. Je kunt giftcards gemakkelijk verkopen en bijhouden hoeveel er nog in omloop zijn.

De Con’s van giftcards

  • Kosten: Het aanbieden van giftcards brengt kosten met zich mee, zoals de productie en verzending van de giftcards en eventuele administratiekosten. Bovendien kunnen er ook kosten verbonden zijn aan het integreren van giftcards in je webwinkel platform.
  • Fraudegevoeligheid: Giftcards zijn gevoelig voor fraude, zoals het kopiëren van de code of het gebruik van gestolen creditcardgegevens. Het is belangrijk om adequate maatregelen te nemen om fraude te voorkomen.
  • Restwaarde: Giftcards kunnen een restwaarde hebben, wat betekent dat klanten mogelijk niet de volledige waarde van de giftcard gebruiken en het resterende bedrag niet kunnen terugvragen.

Zoals je hebt gelezen, heeft het aanbieden van giftcards zowel voor- als nadelen. Het is belangrijk om de kosten en risico’s af te wegen tegen de potentiële voordelen. Als je besluit om een giftcard te maken, zorg er dan voor dat je maatregelen neemt om fraude te voorkomen, en dat je de regels ontremd geldigheid en restwaarde duidelijk communiceert naar je klanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *