Een eigen website maken, waar moet ik beginnen

Je wilt graag een eigen website maken maar je weet niet waar je moet beginnen. Er zijn tal van mogelijkheden om een eigen website te maken. Je hebt verschillende software waarmee je dit kunt realiseren maar het maken van een eigen website is niet alleen de bouw. Je moet ook het nodige voorwerk doen en bijvoorbeeld uitzoeken wat het meest geschikt is voor jou.

In een paar stappen zullen we uitleggen waar je op moet letten als je een eigen website gaat maken.

Stap 1) Doe voldoende voorwerk en begin niet zomaar met ontwikkelen

Als mensen ergens enthousiast over zijn en besloten hebben ergens aan te beginnen dan kan het niet snel genoeg gaan en willen ze zo snel mogelijk beginnen. Echter slaat men dan wel het daadwerkelijke begin over, research. Het klinkt heel cliché maar een goed begin is het halve werk:

  • Kijk of je domeinnaam nog vrij is die je zou willen registreren voor je website
  • Wat wil je vertellen op je website? Maak bijvoorbeeld eens een menu-structuur met de pagina’s die je wilt gaan maken.
  • Zorg ervoor dat je al content hebt voor je website zoals teksten en afbeeldingen
  • Kijk eens naar wat voorbeelden op het internet van website die je mooi vindt
  • Maak een huisstijl of laat deze maken inclusief een logo

Ga je een eigen website maken? Dan zijn bovenstaande punten sowieso verstandig om eerst door te nemen of neem eens een kijkje op Eigenwebsitemaken.nl.

Stap 2) Doe voldoende onderzoek naar waarmee je een eigen website wil ontwikkelen

Er zijn tal van manieren om je eigen website te maken. Je kunt dit doen met een website builder van een bedrijf, je kunt een Open Source CMS gebruiken zoals WordPress om je eigen website te ontwikkelen maar je kunt ook compleet vanuit HTML en PHP een eigen website ontwikkelen. Dat laatste is alleen weggelegd voor doorgewinterde programmeurs. Als je niet eens weet wat HTML en PHP zijn dan adviseren we je om gebruik te maken van een Open Source CMS of een betaalde website builder.

Tegenwoordig zijn er tientallen website builders waarmee je een website kunt ontwikkelen. Om de beste website builder voor je website te zoeken moet je goed research doen. Kijk naar wat je met welke website builder kunt en wat de maandelijkse kosten zijn. Vergelijk de positieven en negatieven punten van elke website builder met elkaar en zo kom je tot een weloverwogen keuze.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor een Open Source CMS. Er zijn verschillende Open Source CMS’en en elk heeft zijn specialiteit. Zo heb je bijvoorbeeld WordPress, Joomla en Drupal maar welke is het meest geschikt voor jou. In de meeste gevallen zal dit WordPress zijn aangezien je dit vrijwel voor alle soorten websites in kunt zetten.

Stap 3) Kies een geschikte hosting provider voor je website

Alleen als je voor een Open Source CMS kiest is onderstaande van toepassing. Als je gekozen hebt om bijvoorbeeld te kiezen om je website te gaan ontwikkelen met WordPress dan heb je een hosting provider en hosting pakket nodig om te zorgen dat je website online komt en 24/7 online bereikbaar is voor iedereen. Afhankelijk van het soort en de grootte van je website kies je een hosting provider en een geschikt pakket. Bij het kiezen van een hosting provider is het belangrijk om te letten op de support. Vind je het belangrijk dat ze telefonisch bereikbaar zijn dan kun je hier naar kijken want veel hosting providers zijn niet via de telefoon te bereiken. Daarna is het ook handig om beoordelingen van andere mensen te bekijken.

Vergelijk eens een aantal hosting providers met elkaar op internet. Als je bijvoorbeeld op “Hosting vergelijken” zoekt in Google kom je al meerdere website tegen waar je ervaringen van andere ziet en hosting provider gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Sommigen hebben zelfs een keuzehulp om je nog makkelijker en sneller te kunnen helpen bij het vinden van een geschikte hosting provider.

Conclusie

Een eigen website maken is erg leuk maar nog leuker als je eerst wat huiswerk doet van te voren. Als je dit doet dan zul je zien dat je sneller meters maakt en niet vastloopt als je net wil beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *