zakelijk

Daag uwzelf uit en leer verder!

Er zijn verschillende redenen waarom je als volwassenen verder zou willen leren, denk hierbij onder andere aan het uitbreiden van je kennis om verder te groeien in jouw huidige baan maar ook juist om een carrièreswitch mogelijk te maken. Er zijn vele verschillende banen op het gebied van administratie en wanneer je een administratieve positie hebt binnen een bedrijf is het een goed idee om je te verdiepen in de mogelijke opleidingen die je kunt volgen om hierin door te groeien. Ook wanneer je bent geïnteresseerd om een administratieve positie binnen een bedrijf te vervullen zijn er verschillende opleidingen die je hierbij op weg kunnen helpen. 

De opleiding moderne bedrijfsadministratie

De eerste opleiding die je zeker zou kunnen helpen bij het bemachtigen van mooie carrièrekansen is de mba opleiding. Mba staat voor moderne bedrijfsadministratie en dit is een praktijkgerichte opleiding op HBO-niveau. De opleiding duurt een jaar en tijdens dit jaar wordt je begeleid door ervaren docenten die je ook helpen met de voorbereiding op examens. Naast de lessen wordt er daarnaast gebruik gemaakt van een online leeromgeving waarin je zelf alle informatie nogmaals op jouw eigen tempo kunt terugkijken. Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgesloten zul je in het bezit zijn van een diploma dat ook officieel door de branche wordt erkend. 

De opleiding basiskennis boekhouden 

Een andere opleiding die je kunt volgen om op financieel gebied verder te leren is de opleiding basiskennis boekhouden. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die nog geen of zeer beperkte kennis heeft van boekhouden, er is dan ook geen voorkennis vereist om met de opleiding te starten. De opleiding komt onder andere van pas wanneer je net begonnen bent met een administratieve baan of hier binnenkort mee wilt gaan beginnen. De opleiding door de praktische opzet van de opleiding is het mogelijk om de opgedane kennis direct in de praktijk toe te passen. Na het volgen van deze opleiding kun je er daarnaast ook voor kiezen om een van de verschillende vervolgopleidingen te volgen. Bepalen wat je gaat studeren 

Het kiezen van de juiste opleiding

Naast deze twee opleidingen zijn er nog veel meer administratieve opleidingen die je kunt volgen om je te helpen bij het bereiken van jouw carrièredoelen. Het kan soms lastig zijn om tussen al die opleidingen de perfecte opleiding te vinden die bij jouw past en daarom zijn er ook handige tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het selecteren van een opleiding. Deze tools kun je in de meeste gevallen gemakkelijk vinden op de website van de aanbieder van de opleidingen. Vervolgens vul je informatie in over bijvoorbeeld jouw vakgebied, het gewenste niveau, startmoment, opleidingsvariant en locatie waarna er automatisch een selectie wordt gemaakt van de opleidingen die voor jou interessant zijn.

Verdere informatie verkrijgen over de opleiding

Wanneer je eenmaal een opleiding hebt gekozen waarvan je denk dat je die opleiding wilt gaan volgen is het belangrijk om extra informatie te verkrijgen om zeker te weten dat je een goed beeld hebt van de opleiding. De makkelijkste manier om dit te doen is door het volgen van een open dag, in zo goed als alle gevallen zijn deze open dagen ook heel makkelijk online vanuit huis te volgen. Mocht je nog eventuele vragen hebben dan kun je deze ook gelijk tijdens de open dag stellen. Wanneer er na de open dag toch nog nieuwe vragen opkomen dan kun daarna nog contact opnemen met een opleidingsadviseur. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *