Bedrukte tape, wanneer gebruik je welke tape?

Verpakkingstape is verkrijgbaar in allerlei kwaliteiten, afmetingen en materialen. Deze verschillende soorten tape zijn gemaakt voor verschillende soorten tape. Sommige tape moet aan specifieke eisen voldoen. Bijvoorbeeld als het in een vochtige omgeving verwerkt wordt. Soms moet de tape goed tegen hitte kunnen en in andere situaties moet hij juist diepvriesbestendig zijn. Welke tape heb je nodig in welke situatie?

PVC tape

PVC-tape is de meest gebruikte verpakkingstape. PVC-tape kun je makkelijk met de hand afscheuren. De kleefkracht van PVC-tape is erg groot. PVC-tape kun je ook laten bedrukken met bijvoorbeeld je bedrijfslogo of slogan. De bedrukking op PVC-tape is erg slijtvast. Verder kun je PVC tape gebruiken bij temperaturen van -20 tot 40 graden celcius. Wil je bedrukte tape kopen? Kijk dan eens op de website van Tapeprint voor de mogelijkheden. 

  Bedrukte tape, wanneer gebruik je welke tape

PP acryl tape

PP acryl tape is UV bestendig, waardoor deze altijd helder blijft. PP acryl tape is zeer geschikt in een vochtige omgeving. Deze tape bestaat uit een polypropylene film en een belijming van acrylaat op waterbasis. De tape heeft als eigenschap dat hoe langer de tape zit, hoe beter deze aan het materiaal hecht.  Goed om te weten is ook dat bedrukking op PP acryl tape niet slijtvast is en na 6 tot 8 maanden kan loslaten. Daarnaast is PP acryl tape milieuvriendelijk aangezien de lijm op waterbasis is. 

  Bedrukte tape, wanneer gebruik je welke tape

PP solvent tape

PP solvent tape heeft een solvent belijming van rubber. Je kunt de tape gebruiken bij uiteenlopende temperaturen van -20 tot 40 graden celcius. Hierdoor is deze tape voor vele doeleinden te gebruiken. PP solvent tape heeft veel rek en een hoge kleefkracht. Je kunt deze tape niet handmatig afrollen of afscheuren. Ook PP solvent tape kan worden bedrukt. De bedrukking is erg slijtvast. PP solvent tape wordt veel gebruikt bij het inpakken van diepvriesproducten vanwege zijn temperatuurbestendigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *