5 redenen om een refurbished laptop

5 redenen om een refurbished laptop aan te schaffen

Heeft je huidige laptop het begeven? Of maak je nog steeds gebruik van een desktop computer en wil je graag ook over meer flexibiliteit beschikken? Dan is een refurbished laptop kopen precies wat je nodig hebt. Toch weten nog maar weinig mensen wat refurbished precies betekent en welke voordelen dit heeft. Daarom gingen wij op onderzoek uit.

Wanneer je kijkt naar het enorme aanbod van refurbished laptops op Alpha-Shop zal het je wellicht niet verbazen dat de vraag naar refurbished apparaten steeds meer toeneemt. Hierdoor kan het aanbod namelijk ook stijgen. Maar waarom zou je een refurbished laptop kopen als je bij een particuliere aanbieder van tweedehands laptops wellicht goedkoper uit bent? Wij zetten de vijf belangrijkste redenen om een refurbished laptop aan te schaffen voor jou op een rijtje.

1.    Veel voordeliger

Wanneer je een nieuwe laptop nodig hebt zal dit een flinke investering vragen. Voor een goede laptop ben je al gauw tussen de € 500 en € 1.000 kwijt. Als je laptop onverhoopt stukgaat begrijpen we heel goed dat je momenteel niet voldoende spaargeld hebt om dit te betalen. In dat geval kun je meerdere dingen doen: nog eventjes doorsparen en voorlopig zonder laptop verder gaan (iets wat lang niet altijd mogelijk is), een tweedehands laptop kopen of kiezen voor een refurbished model.

Een refurbished laptop is vele malen goedkoper dan een nieuw exemplaar. Hierdoor kan je vrijwel direct over een zo goed als nieuwe laptop beschikken, zonder dat je hiervoor al te veel geld uitgeeft.

2.    Garantie

Bij een tweedehands laptop heb je spreekwoordelijk gezien altijd maar garantie tot aan de deur. Dit betekent dat je de verkoper op zijn of haar woord moet geloven. Als bij thuiskomst blijkt dat de laptop toch niet naar behoren werkt, zijn er maar weinig mogelijkheden om je geld terug te krijgen. Een miskoop is dan heel reëel. Je kun dit eenvoudig voorkomen door voor een refurbished laptop te kiezen.

Dit zijn ook tweedehands laptops, maar deze worden uitvoerig getest en indien nodig gerepareerd zodat ze weer als nieuw werken. Vervolgens worden ze door betrouwbare bedrijven verkocht en ontvang je netjes garantie op je aankoop. Hierdoor bega je nooit een miskoop.

3.    Beter voor het milieu

Heb je er wel eens over nagedacht wat voor invloed het op het milieu heeft als we allemaal nieuwe apparaten zouden kopen? Waarschijnlijk niet. Je zal echter verstelt staan als je merkt hoeveel CO2-uitstoot er bespaard kan worden als meer mensen voor refurbished apparaten zouden kiezen.

Wil je dus graag je steentje bijdragen aan het milieu en tegelijkertijd ook nog eens meer geld in je portemonnee houden? Dan is een refurbished laptop een uitstekende keuze.

4.    Relatief nieuwe modellen

Wanneer je op zoek gaat naar tweedehands laptops bij particuliere verkopers zal je merken dat het aanbod enorm verouderd is. Hierdoor kan een laptop die voorheen zeer kwalitatief was nu qua specificaties eigenlijk alweer te ver verouderd zijn. Daarom is het verstandig goed op te letten. Een laptop die 8 jaar geleden nog € 1.200 euro kostte en nu voor € 400 wordt aangeboden lijkt misschien een goede deal, maar als je ziet dat je een laptop met dezelfde specificaties goedkoper nieuw kan krijgen gaat dit natuurlijk niet meer op.

Bij het refurbished aanbod zien we veel meer relatief nieuwe modellen. Hierdoor weet je zeker dat de laptops kwalitatief nog erg sterk zijn. Hiermee bespaar je jezelf een hoop teleurstellingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *