Speurtocht

4 Verschillende soorten speurtochten

Veel mensen vinden het leuk om een speurtocht te doen, maar welke soorten heb je allemaal? Op het gebied van speuren zijn er oneindig veel mogelijkheden, maar we hebben speciaal voor jou vier soorten uitgekozen die we hier toelichten.

Fotospeurtocht

Als je op zoek bent naar een leuke speurtocht, dan kan een fotospeurtocht een goede keuze zijn. Het is erg leuk om te doen met kinderen, maar ook met volwassenen. Daarom is het ook een leuke familieactiviteit. Aan de hand van foto’s ga je een bepaalde route lopen. Het is spannend, iedere keer kan anders zijn en het is een groot avontuur. Je leert de omgeving ontdekken en wie weet kom je wel nieuwe plekjes tegen, dit kan in je eigen regio zijn of in een andere stad.

QR code speurtocht

De laatste jaren is de QR code speurtocht ook erg populair, zoals de naam al doet vermoeden gaat het over een tocht die gelopen wordt aan de hand van QR-codes. Als je een code hebt gescand dan krijg je een nieuwe opdracht te zien. Het werkt via je mobiele telefoon. Het kunnen allerlei opdrachten zijn, waarbij je kunt denken aan fotopuzzels, een geluidspuzzel of een opdracht die je met de andere speurders uit moet voeren.

Schatkaart speurtocht

Dit is een hele leuke speurtocht, je gaat namelijk een schatkaart maken en daar de route op uittekenen. Dit kan naar een schat zijn die je in de buurt hebt verstopt. Erg leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje waar ze bijvoorbeeld een doos met snoep vinden. Maar het kan ook in andere situaties worden gebruikt. Het gaat erom dat de route die op de kaart staat wordt gevolgd en het doel is op de schat te vinden. Er kunnen tussendoor nog wel opdrachten gedaan worden, dit kan dan ook op de kaart worden aangegeven. Is de opdracht goed? Dan ben je weer een stapje dichtbij de schat. Ga op zoek naar leuke speurtochten via HeelHollandSpeurt, mogelijkheden genoeg.

Rebus speurtocht

Op verschillende plaatsen worden rebussen opgehangen die je op moet lossen. Verzamel alle oplossingen en doorloop zo een route. Dit is wel een speurtocht die wat lastiger is dan de anderen, maar het is wel een mooie uitdaging. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *